Óvodai úszásoktatás a harmadik kerületben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektet az óvodás korú gyermekek megfelelő egészségi állapotára és az ahhoz szükséges mennyiségű testmozgás biztosítására. Ennek okán szeptemberben újfent elindította az óvodai úszásoktatást, melyen az intézmények ingyenesen vesznek részt.

Ebben az évben 2 egyesületnél (Római Sportegyesület, Darnyi Tamás Sportegyesület) 3 helyszínen közel 900 gyermeknek van lehetősége elsajátítani az úszás alapjait és megszerezni a vízbiztonságot. Természetesen nem egyszerre foglalkoznak ennyi gyermekkel. Az oktatás 3 turnusban valósul meg, szeptember közepétől egészen júniusig váltják egymást az óvodák, turnusonként 18 alkalom van biztosítva a számukra. Az intézmények és az azokon belül helyet foglaló csoportok beosztását az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. végzi, az elmúlt évek tapasztalatinak köszönhetően igyekszik az Esernyős minden intézmény igényeit figyelembe venni.

Az oktatók kis létszámú csoportokban dolgoznak a gyerekekkel, hogy minél hatékonyabbak legyenek és mindenkire ugyan annyi figyelmet tudjanak fordítani a foglalkozások során. A vízben végzett játékos tanulást segítő feladatok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szárazföldi bemelegítésre is, melyet mindig a medence partján, az órák első negyedében végeznek el. Az oktatók csak a megfelelő és alapos átmozgatást követően, a feladatok kigyakorlása után engedik az óvodásokat a vízbe, szem előtt tartva a balesetek megelőzését.

A foglalkozások mindig jó hangulatban és lendületesen telnek. Az oktatók igyekeznek minél változatosabb és kreatívabb feladatokkal megtanítani a helyes technikákat és fejleszteni, építeni a gyermekek már meglévő úszástudását.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó