KARATE vs KUNG FU, Tavasz Gankaku módra

Nem mindennapi harcművészeti szeminárium került megrendezésre a Gankaku Sportegyesület szervezésében április 22-én, szombaton! 2*3 órában, a tradicionális japán harcművészetekkel (Goju-ryu Karate, Shito-ryu Karate) foglalkozó mesterek és tanítványaik, a Kínai Fehér Daru Kung Fu alapjait tanulták. Az esemény célja a sportmúlt kutatása volt: ismerkedés a Goju Karate iskolák származásával, a Kínai harcművészettel és annak történelmével. Előadó: Sifu Serflek József Kung Fu mester, 7-szeres Kung Fu világbajnok volt. Az érdeklődés felül múlta a várakozásokat. Annak ellenére, hogy első alkalommal került ilyen témájú szeminárium megrendezésre, azon 5 sportegyesület 21 karatésa vett részt, köztük a Hajdúszoboszlói Ten-Shin Dojo sportolói Kiss László mester vezetésével! Az oktatás remek hangulatban zajlott. Különböző stílusokból és klubokból érkező harcművészek együtt – egymásért edzettek, mellyel példát mutattak arra, hogy békével, toleranciával, egymás irányába tanúsított végtelen tisztelettel érjünk el a legtöbbet! A Gankaku SE edzőinek nem jutott pihenés vasárnapra sem. Elsősegélynyújtó tanfolyamon képezték magukat tovább!

Természetesen nem múlhatott el a tavasz „Gankaku Tavaszi Karate és Életmód Tábor” nélkül. Idén Zsóry fürdőn került megrendezésre a már hagyományossá vált tábor, ahol a harcművészetek oktatása mellett kiemelt cél: az egészséges életmódra való nevelés, és a családok együtt sportoltatása. Most is több teljes család, szülő-gyerek és testvér páros vett részt a programon, ahol mindenki talált érdeklődésének és habitusának megfelelő foglalkozásokat. Most sem maradhattak el a D-Bands, az AeroKarate, és AquaKarate edzések, melyeket minden korosztály kedvel.

A tradicionális és rekreációs sportolók mellett nem tétlenkedtek az egyesület versenysportolói sem! Április 9-én került megrendezésre a „Nyílt Shito Országos Bajnokság” az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban. Az egyesületet 3 fő versenyző és 2 fő bíró képviselte. Szabó Petra junior -53kg küzdelemben Ezüst érmet szerzett. Krammer Krisztián megnyerte kor és súlycsoportjának küzdelmét junior -68kg-ban, majd életében először indult felnőtt -67kg küzdelemben, ahol nagy meglepetésre, 16 évesen szintén a dobogó legfelső fokára állhatott! Petra és Krisztián is indulnak a Goju-kai Karate stílus globális világversenyén, idén októberben Kanadában. Eddigi eredményeik alapján éremesélyesen!

INGYENES ÁPRILIS! A Gankaku Sportegyesület ingyenes kipróbálási lehetőséget hirdet április utolsó hetére óbudai klubjaiban. Tradicionális és rekreációs edzések hétfői is szerdai napokon vannak az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában 16:30 kezdettel gyerekeknek, 18:00 kezdettel felnőtteknek. D-Bands Martial Arts és AeroKarate edzések minden pénteken 18:00-19:00-ig a Szellő EGYMI-ben.

 További információk: www.facebook.com/gankakuteam

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó