Kellemes séták az Óbudai Szabadidőparkban

Az Óbudai Nordic Walking Klub a nagy érdeklődésre való tekintettel februártól heti egyről kettőre emelte az edzések számát. A tagokat érintő kedvező hír a klub honlapján jelent meg, ahol igen meggyőzően érvelnek a bottal való sétálás kondíciót javító és jó közérzetet biztosító hatása mellett. Az edzések komolyságát jelzi, hogy télvíz idején sincs üresjárat. Szél, eső, hó, fagyos idő nem jelent akadályt, hiszen sál, sapka, kesztyű, na és természetesen a két bot mindig kéznél van. Az edzések színhelye az Óbudai Szabadidőpark -1037 Budapest,Laborc utca 2.-, ahol kedvező feltételek mellett mozoghatnak a részvevők.

Egyre bővül a létszám

A Külső Bécsi út feletti őshonos fákkal teli dombon már nem hallatszik a forgalom zaja, csend, nyugalom és friss levegő várja a sportág kedvelőit. A Nordic Walking nem régen tört utat magának hazánkban, ma már egyre többen űzik, igazi tömegsport jelleget kezd ölteni. Az óbudai klub létszáma is folyamatosan emelkedik, jó híre van a Szedlák Gábor edző vezette hangulatos foglalkozásoknak. Jelenleg közel harmincan szerepelnek a névsorban, közülük kevesen hiányoznak a szerdai (14-15 óra) és a vasárnapi (10-12 óra) edzésekről. A klub várja az újabb jelentkezőket: az edző, a pompás terep, a botok biztosítottak a tagoknak. A honlap és a facebook oldal rendszeres információval szolgál, hírt ad a klub működéséről, részletesen tájékoztat az aktuális programokról.

Jótékony hatás

Szedlák Gábor edző a foglalkozásokon remekül érvényesíti pedagógiai és pszichológiai ismereteit. Türelmesen zárkóztatja fel a kezdőket, odafigyel a már gyakorlottabb tagok technikájának állandó javítására, gyakorlatvezetésében pedig gyakran szerepelnek hangulatfokozó elemek. Meggyőzően érvel kedvenc sportága hasznossága mellett. Véleménye szerint a „nordikozást” kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül lehet gyakorolni. A szabadban, szép környezetben, jó levegőn végzett mozgás jótékonyan hat a test izmaira. A bot használatával csökken az ízületi terhelés, könnyebbé válik a séta, javul a mozgáskoordináció. A rendszeres mozgás növeli az állóképességet, aktiválja a vérkeringést, hajlékonyabbá válnak az ízületek, a hangulatnak is jót tesz a környezetváltás. Betegség, vagy rehabilitáció esetén hatékony kiegészítő terápia is lehet.

Hát akkor: sál, sapka, kabát plusz két bot és irány a Szabadidőpark! smile

/Forrás: Óbuda Újság/

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó