Gimnasztika füves-fás parkokban Közösségi tornák a szabadban

Széles alapokon nyugszik az óbudai tömegsport. Óbuda - Békásmegyer Önkormányzata támogatásával és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében egymást követik a különböző szabadidős sport programok, a kerület lakói részére biztosított a rendszeres mozgáslehetőség. Az egyik program a heti több alkalommal, több helyszínen tartott ingyenes szabadtéri torna. A Chi Kung és a fitneszparkok után ezúttal a gimnasztikus tornát mutatjuk be, melyről a foglalkozásokat vezető Kozma Zsuzsanna fitneszedző adott tájékoztatást.

A gimnasztikáról sok embernek sokféle elképzelése van. Az ön által irányított tornán milyen gyakorlatok szerepelnek?

Mivel a közösségi torna a várandós anyukáktól az idős korig mindenkinek szól, az óra gyakorlatainak összeállításakor figyelembe veszem a résztvevők életkorát és edzettségi állapotát. Zenés bemelegítéssel kezdünk, átmozgatjuk az izmokat, ízületeket, majd a nagyobb izomcsoportok erősítése következik. A gyakorlatok végzése egyénileg és párokban történik, koncentrált figyelemmel, pontos végrehajtás mellett. A gerincbántalmak és a váll meszesedésének megelőzésére végezzük a mély hát- és az alhas izmainak erősítését, illetve a speciális válltornát.

Két helyszínen tart foglalkozásokat. Milyen az érdeklődés a torna iránt?

Örülök, hogy már a harmadik szezont vezethetem a csodás Flórián tér és a Csobánka tér füves fás parkjaiban. A létszám változó, a lelkesedés példás, néhányan mindkét lehetőséget kihasználják.

Kialakult már a törzsgárda, vagy mindig vannak újabb csatlakozók?

Jelentős eredménynek tartom, hogy a tornák során új közösségek jöttek létre, melyek tagjai azóta a tornán kívül is találkoznak, és közös programokon vesznek részt. Ez teszi vonzóvá a tornát, melyet kortól, nemtől függetlenül minden kerületi lakosnak ajánlani tudok.

Milyen az edzések hangulata?

Mindenki szeret vidám hangulatban gyakorolni, ennek érdekében labdákat is használunk tornaeszközként. A két könnyű kis labda dobálása, a játékos gyakorlatok emelik a foglalkozás hangulatát. A résztvevők szinte észre sem veszik az idő múlását, a torna végén boldogan, kellemesen elfáradva indítják a napot.

/Kép és szöveg: lovas/

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó