Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az Óbudai Sport Nonprofit Kft. a kerületi lakosoknak közösségi vízi túrákat szervez. A táborveréssel és étkezéssel egybekötött túrázásnak a folyami evezésnek, kajak-kenuzásnak nagy hagyománya van a Dunán. A lakosság körében népszerű a kerékpáros turizmus és a természetjárás, szeretnénk, hogy a vízitúrázás egyre nagyobb szerepet kapjon abban, hogy megismerhetőek legyenek a Szentendrei-Dunaág, s ezzel együtt az Óbudai Városkapu környezetének természeti- és kulturális értékei. Ezzel kívánja az önkormányzat elősegíteni az ökoturizmus elterjedését.

A varázslatos Római-part, a Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. A nyári hónapokban júniustól-augusztusig az evezős sportok kipróbálására invitáljuk az óbudai lakosságot. Remélve, hogy minél több gyermek és felnőtt részére közelebb hozhatjuk az evezős sportok élményét és segítjük elő a vízi túrázással való megismerkedés és kikapcsolódás lehetőségét.

A programok megvalósításában Római-parti sportegyesületek működnek közre, így a kilátogatók 3 alkalommal is kipróbálhatják a vízre szállás élményét és ismerkedhetnek meg a kézi hajtányos vízisport eszközökkel.

Az egyesületek a Római Part és Pünkösdfürdői Duna szakaszon helyezkednek el. Túra dátumok és résztvevő sportegyesületek:

  • június 15. Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület 1031 Budapest Nánási út 53.
  • július 13. Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7, Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Római-part 44.
  • augusztus 24. Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Még előttünk áll az egész szezon, hogy hódolhassunk e sportágak valamelyikének. Ismerd meg Óbuda színes és sokféle természeti szépségét! Tarts velünk, várjuk jelentkezésed akár egyénileg, családilag, vagy baráti társasággal kívánsz részt venni a túrán!

2019. június 15-i túra programja: Tarts velünk a Dunán!


Kellemes, csordogálós vízi túra Leányfalutól Római-partig

Gyülekező: 8:30 - 9:00 h

Helyszín: Rómaifürdő SE vízi telepén 1031 Budapest, Nánási út 53. 

Indulás: 9:00 órakor autóbusszal Leányfalura
Érkezéskor: az Egyesület a vízre szállás előtt eligazítást tart, ahol tájékoztatja a résztvevőket a vízi közlekedés szabályiról és az eszközök használatáról. Kiosztásra kerülnek a hajók, a lapátok és a mentőmellények. 

Vízre szállás: 10:00 - 10:30 h
Közben: Szentendrén a Kacsakő bisztrónál fürdőzős pihenő. Ezt követően a hajókba szállva célba vesszük a Szentendrei-sziget valamely kellemes, pázsitos partszakaszát, ahol közös bográcsos ebéd elkészítéséhez látunk. Az étkezéshez a műanyag tányérokat, evőeszközöket biztosítjuk. 

Visszaindulás: 14:00 h ismét hajóba szállunk és a Római-parti bázisunkra evezünk.

Érkezés: 15:30 - 16:00

A túrán való részvételre III. kerületi lakcímkártyával van lehetőség. A részvétel a teljes túrára vonatkozóan térítésmentes!


06.15-i túrára a jelentkezés lezárult, nagy örömünkre közel 60 fő jelentkezett. A következő 07.13-i túrára a programösszeállítás és regisztráció hamarosan elérhető. 


 


Vízi túrák a Dunán
Vízi túrák a Dunán

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó