800 résztvevő és kellemes tavaszi idő volt a Tour de Óbuda rendezvényén

Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata a Mozdulj rá! 2x3 sportesemény sorozat második rendezvényét a Tour de Óbuda szabadidős kerékpáros napot zárta nagy sikerrel 2013. május 12-én.

A Tour de Óbuda immár két éve a legnagyobb III. kerületi kerékpáros rendezvény. Közel 800 részvevő teljesítette idén a két táv valamelyikét. A sportosabbak, és akik egy jó lángosért mindent megtesznek vették célba Szentendrét (38km), a mezőny másik fele Békásmegyerre (15km) tekert ki és vissza.

Az út során három frissítő és szerviz állomás várta a résztvevőket a MOL Bringapont, a Rokon Sportbolt, a Berguson Kerékpárüzlet, az Alpin Bike, a Blend Óbuda és az Óbudai Sport Nonprofit Kft. jóvoltából. A verseny színvonalát a délutáni nyereménysorsolás is emelte, hiszen 3 kerékpárt lehetett nyerni, hogy csak a nagyobb ajándékokat említsük.

A sport mellett a jótékonyságnak is fontos szerep jut a Mozdulj rá! 2×3 óbudai szabadidős, ingyenes sportrendezvényeken. 2013-ban a Jövőbarát Alapítvány számára gyűjtünk a helyszínen kihelyezett ládába és nem volt ez másképp a Tor de Óbudán sem. Az alapítvány elsősorban nehéz szociális helyzetű vagy anyagi nehézségekkel küzdő csellengő gyerekek számára biztosít a társadalom számára is hasznos szabadidő eltöltést a Kaszásdűlői lakótelepen. Jó társaságban és felügyelet mellett éjszakai ping-pong bajnokságokon vehetnek részt az odalátogató kicsik és nagyok, délutánonként további érdekes és változatos, ingyenes programokat kínálnak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Berguson Kerékpárszaküzlet közös üzemeltetésében lévő Óbuda Kerékpárkölcsönző kitűzött célja, hogy Óbuda-Békásmegyer lakosait ösztönözze a kerékpárral való közlekedésre, egészségük megőrzésére és közvetve a gépjárműforgalom csökkentésére. A rendezvény napján az összes (70 db) kerékpárt kikölcsönözték.

A szervezők (Óbudai Sport Nonprofit Kft.) még azokra is gondoltak, akik szívesebben tekertek társaságban egy gyakorlott túravezető mellett. 9:30 h-kor indult a vezetett túra Szentendrére.

Főtámogató: Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat
Támogatók: MOL Bringapont, SAP, Óbuda Group, Duna Autó Zrt., Berguson, Alpin Bike, Rokon Sport, Blend Óbuda

Szervező: Óbudai Sport Nonprofit Kft. www.obudasport.hu
http://www.facebook.com/obudasport

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó