Az Óbuda Kerékpárkölcsönző és a Tour de Óbuda közös célja

Minden évben március 1-én nyit a sokak által használt és kedvelt, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Berguson Kerékpárszaküzlet közös üzemeltetésében Óbuda Kerékpárkölcsönzője.

Az Óbuda Kerékpárkölcsönző és a Tour de Óbuda szabadidős kerékpáros nap kitűzött célja, hogy Óbuda-Békásmegyer lakosait ösztönözze a kerékpárral való közlekedésre, egészségük megőrzésére és közvetve a gépjárműforgalom csökkentésére.

Az Óbuda Kerékpárkölcsönző 2013. március 1-én, immár negyedik éve újra megnyitotta kapuját változatlan, alacsony árakon. A kerület nonprofit kerékpárkölcsönzője 75 db-os kerékpárparkja a hosszú tél folyamán alapos műszaki rendbetételen esett át. Így 30 darab férfi trekking, 20 darab női trekking 15 darab vadonatúj MTB, 2 darab országúti és 2 darab tandem kerékpár várja a régi és az új kerékpározókat.

Kerületi lakosok 200 Ft/hétköznap összegért tudnak kerékpárt bérelni, hétvégén és munkaszüneti napokon a bérleti díj 200 Ft/óra. A bérleti díj egyes típusok esetében eltérhet. A kerékpárkölcsönző a készlet erejéig a Tour de Óbuda rendezvényre is biztosítja bringaparkját.

DSC_3079

Újdonság, hogy a kerékpárok belső gumiját defektmentesítő folyadékkal töltöttük fel, így jelentősen csökkenni fog majd a “legnépszerűbb” kerékpáros probléma. További érdekesség, hogy kísérleti üzembe helyeztünk egy olyan gumikkal rendelkező kerékpárt, ahol a levegő töltötte belső gumi helyett kemény szivacs található.

A bérelhető kerékpárokról illetve feltételekről az www.obudakerekpar.hu oldalon kaphatnak további tájékoztatást.

Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 7-19 óráig, Szombat – Vasárnap 9-19 óráig. Cím: 1033. Budapest, Laktanya u. 1/B; Telefon: +36202073133.
A kölcsönző a Laktanya utcai P+R parkolóban található.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó