Két keréken Óbuda

A nyár első napján június 1-jén rendezte meg az Óbudai Sport Nonprofit Kft. minden évben visszatérő kerékpáros szabadidős napját a Tour de Óbudát.

Hűen a Kerékpárosbarát Óbuda koncepcióhoz a III. kerületi Polgármesteri Hivatal vezetői és az önkormányzati tisztviselők jó példát mutatva népszerűsítik a kerekezést a kerületi lakosság körében. A kedvezményes kerékpár kölcsönzési lehetőség, a kerékpáros rendezvények megszervezése – így a Tour de Óbuda és a Bike & Breakfast ingyenes bringás reggelik – és a Hivatal kerékpár állományának bővítése is ezt szolgálja. Jó példával élen járva a programon ugyancsak részt vett az esemény fővédnöke, Rédli András a párbajtőrvívásban kiemelkedő eredményeket elért olimpiai bronzérmes sportoló.

A programra előzetesen regisztráltak és a helyszínen jelentkezettek három távon tekerhettek: az 52 km-t teljesítők Leányfaluig, a 38 km-t vállalók Szentendréig és a 15 km-t megtett résztvevők Békásmegyerig juthattak el. A kerékpározás napjainkban reneszánszát éli, amelyet igazol az is, hogy a mintegy 360 nevezőből 130-an bátran választották a leghosszabb távot. Az állomásokon frissítőkkel segítették a távok megtételét, mindenki kedvére válogathatott a széles kínálatból. A Duna magas vízállása miatt az útvonal helyenként kihívásokat is tartogatott a kerékpárosok számára, amelyet köszönhetően az alternatív útvonalak választhatóságának mindenkinek sikerült jól teljesíteni. A Fő térre visszatérve megpihenhettünk és adhattunk egy jutalomfalatot a lelkünknek! Vásári forgatagba csöppenhetett mindenki, hiszen a rendezvény egyidejűleg zajlott a harmadik alkalommal megrendezett Magyar Népzeneoktatás Ünnepével, amelynek házigazdája az Óbudai Népzenei Iskola volt. A hagyományéltető országos művészeti fesztivál, a népzenei műhelyek, Mesterek és Tanítványok országos találkozója. A Fő téren, a Zichy Kastély kertjében és a Kobuci Kertben a népzenét és kézművességet oktató iskolák, táncegyüttesek vonultak fel és mutatták be tudásuk színe javát.

Sokan pörgettek a szerencsekeréken, ahol mindamellett, hogy értékes és szép ajándékokat nyerhettek, a szervezők a jótékonyságra is felhívták a figyelmet. A sportrendezvények idei sorozatában a Magyar Hospice Alapítvány javára gyűjtenek. A nyereménysorsoláson a Berguson Kerékpárszaküzlet jóvoltából egy 100 ezer forint értékű kerékpár volt a legértékesebb nyeremény. Az összeállított ajándékcsomagoknak is nagy sikere volt, amelyek sok a kerékpársport kedvelői számára hasznos ajándékokat tartalmaztak. Varga Mihály Pénzügyminiszter, a kerület országgyűlési képviselője jóvoltából 2 db 10.000 forint értékű sportutalvány talált gazdára.

A „Szabadidő, szeretem!” sportrendezvény sorozat legközelebbi rendezvénye az Óbudai Sportágbörze, amelyre szeptember 22-én Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó