Remek kikapcsolódások a Tour de Óbuda sorsolásáig

A Tour de Óbuda rendezvény keretében idén is érdekes, szórakoztató és egyedi programokkal várunk vissza mindenkit. Lássuk a kínálatot:

Platán Bibliocikli – az Óbudai Platán Könyvtár programja, olvasnivalóval, ügyességi és logikai játékokkal várja a gyerekeket és az érdeklődőket. 

Mentsd a bringádat! – Lehetőség nyílik ingyenes kerékpár-regisztrációra. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ezen a napon 12 óra és 14 óra között várják az érdeklődő bringatulajdonosokat. A kétkerekűek bejegyzéséhez egy adatlapot kell kitölteni a bringa-tulajdonos személyes adataival, majd fénykép készül a kerékpárról. Ezt követően minden adatot elektronikusan rögzítenek a nyilvántartórendszerbe, a járművekre pedig azonosítómatrica kerül. A regisztrációs rendszer tartalmazza a kétkerekűek paramétereit, fényképeit, amivel lopás esetén elősegíthetik azonosításukat, illetve megtalálásukkor a tulajdonosokhoz történő visszajuttatást.

TREK SE - Egy kb. 20 méter hosszú kerékpáros ügyességi pályát építenek fel Nektek a Fő téren. Ezen a pályán bárki kipróbálhatja kerékpár kezelési tudását. A pályát teljesítők apró ajándékot kapnak!

KONCERT a Fő téren is! - május 31. - június 2. között kerül megrendezésre második alkalommal Óbudán a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe, hagyományéltető országos művészeti fesztivál, a népzenei műhelyek, Mesterek és Tanítványok országos találkozója. A rendezvény azzal a szándékkal jött létre, hogy megérdemelt és kiemelt figyelmet kapjon a világon egyedülálló kulturális örökségünk, a magyar népzeneoktatás. Szervezője a Magyar Hangszermíves Céh, házigazdája az ország legnagyobb múlttal rendelkező népzenei műhelye, népzenét oktató intézménye, az Óbudai Népzenei Iskola. Az esemény időpontja minden esztendőben Kobzos Kiss Tamás születésnapjához kötődik. A fesztiválhoz az idén is számos közművelődési intézmény, közismert népzenész – zenepedagógus, valamint közel negyven alsó, közép - és felsőfokú művészetoktatási intézmény csatlakozott.

Június 2-án a Zichy kastély kertjében és a Kobuci színpadán népzenei műhelyek bemutatkozása mellett folyamatosan zajlanak a Mesterek és Tanítványok népzenei koncertjei. A fesztivált az egész napos szabadtéri családi programok teszik teljessé. Egész nap aprók tánca és közösségi muzsika, az Élő műhelyekben kézműves iskolák, mesterség és könyvbemutatók, a Magyar Hangszermíves Céh, a Tündérkert Világfa meselabirintusa és Muzsikás mesetér várja a közönséget. A Míves Vásár Téren népművészeti, iparművészeti portékák vására, gasztronómiai csemegék tárháza, Népi játékok játszótere és kosaras körhinta várja a nagyérdemű publikumot.

Részletes program: https://www.facebook.com/SzazadokOroksege/ és https://www.facebook.com/nepzeneoktatasunnepe/ 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó