Dr. Sós Csaba Dr. Verrasztó Zoltán_II

Az Óbudai Sportakadémia második előadására invitáljuk kedves érdeklődőinket. Részesei lehetnek egy igazán sok szakmai és versenyzői tapasztalatot felölelő beszélgetésnek.

 

Két meghívott vendégünk úszólegendáink közé tartoznak

Dr. Sós Csaba 
tanszékvezető egyetemi docens - TF Úszás és vízisportok tanszék -, Európa bajnoki bronzérmes, mesteredző, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke

Dr. Verrasztó Zoltán
olimpiai érmes, világ- és Európa bajnok, sebész főorvos, mesteredző

Az előadás címe: A magyar úszósport sajátosságai sikereinek titka, háttere
Az előadás időpontja: 2015. december 15. 18.00 óra

 

Meghívott vendégeink méltán emblematikus személyiségei a magyar úszósportnak, aktív sportolói múltjukkal és a mai napig az úszósportért tett eredményes munkájukkal hagynak nyomot a magyar úszósport történelmében.  A téma nagyon érdekes, a rengeteg témát felölelő beszélgetés során a korok közt való utazásban beszélgetőpartnerünk Gulyás László sportújságíró lesz segítségünkre. Dr. Sós Csaba és Dr. Verrasztó Zoltán Széchy Tamás irányítása alatt felnőtt első nagy generáció tagjai közé tartoznak. A sikerek őt igazolták: megfellebbezhetetlen szaktekintéllyé vált. Olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszókat nevelt.

Érintett témakörök:  tanulás és sport a múltban és ma, miben volt más az úszósport, a 70-es évek végén és a 80-as években és miért? Mindkét előadónk gyermeke eredményesen versenyez. Mi a részük ebben, hogyan alakult így? Hogyan került Budapestre a 2017-es vizes VB és mik az előnyei? Mennyiben meghatározó mindkettőjük életében a 11 éve elhunyt edző zseni, Széchy Tamás?

Az úszó versenyzők felkészítése vízben és szárazon, élettan gyakorlatok és az úszás terhelés elmélete Dr. Sós Csaba a fenti témakörökben rendszeresen tart előadásokat és vezet gyakorlatokat a Magyar Testnevelési Egyetem, majd a Semmelweis Egyetem Budapest, Sport és Tesneveléstudományi Karán.

Helyszín: Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Díszterme
1036 Budapest, Kiskorona u. 3.

A részvétel ingyenes!
Szeretettel várjuk Önöket és kedves családjukat!

sportakademia_plakat

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó