Már a terepfutás is szerepelt az őszi Túranapon

Az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál két legnépszerűbb rendezvény a futás és a természetjárás köré épül fel. Minden sportnak vannak válfajai, ahogy a természetjárás egyik lendületesebb formája a napjainkban egyre népszerűbbé váló terepfutás. Most a kettőt ötvözve, helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma futókörét választottuk. Az esemény keretein belül lehetőséget adtunk a futásra, túrázásra és a nordic walkingra, ahol négy táv közül választhattak az érdeklődők. Túrázhattunk a Családi távon és 20 km-en, a terepfutókat 7,7 km vagy 16 km megtétele várta. A nordic walking távot a résztvevők a gyalogtúra családi távján tehették meg az Óbudai Nordic Walking Klub vezetett csapatával. Nagy volt az érdeklődés részt vettek családok, baráti társaságok, kicsik, nagyok és kutyusok. Összesítetten 550 fő részvételét számlálhatták, 178 fő a terepfutást választotta, 372-en pedig a túrázás mellett döntöttek.

A teljesítménytúra program keretein belül először rendeztük meg a terepfutás számot. Nagy várakozással tekintettünk az esemény elé, mi a szervezők a rajt helyszínén már kora reggel izgatottan vártuk a látogatókat. Az eseményre regisztrációval lehetett jelentkezni, a túra menetlapokat a kirándulók és a futók a helyszínen vehették fel. Nagy volt az izgalom, mert a heti időjárás előrejelzés sem kecsegtetett jó idővel. Nagy szerencsére a szél elfújta a felhőket, s ahogy a kora reggeli készülés és a nevezések lezajlottak a nap is előbújt. A távokon mindenkit frissítőpontok könnyítettek az emelkedők megtételét követően. A célban mindenki egy meleg leves mellett foglalhatott helyet a Csúcshegyi Menedékház ezerszínű őszi kertjében. A jótékonyságra is figyelmet fordítva a teljes 2017. évi Szabadidő, szeretem rendezvénysorozatot felölelően a Családok Átmeneti Otthonának javára szerveztünk gyűjtést. Eseményünkhöz ezúttal is csatlakozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. Figyelembe véve a látogatói összetételt a Béres Porcerő termékcsaláddal és a Béres Vitalin Multivitamin pezsgőtabletta termékcsaláddal jelentkeztek.

Nagy örömünkre sok pozitív visszajelzést kaptunk, amely teljes mértékben alátámasztotta, hogy a túrázás mellett a terepfutásra is nagy igény van. A rendezvényt sikeresnek éreztük, jövőre visszavárunk futókat és gyaloglókat egyaránt.

További képeket Facebook oldalunk albumában találhattok! smile 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó