Két legnépszerűbb rendezvényünk a futás és a természetjárás köré épül fel. Most a kettőt ötvözve lehetőséget adunk a futásra, túrázásra és a nordic walkingra. A Hármashatárhegy egyes részei illetve a Budai-hegyekben végighaladó Teljesítménytúra jól bejáratott útvonalai remek lehetőséget és helyszínt biztosítanak az eseménynek.

Résztvevői észrevételek alapján az elmúlt években felmerült a kérdés, hogy a gyalogtúra mellett: Futva is megtehetem a távot? Ez az igény hívta életre és adott ötletet számunkra, hogy a futást és természetjárást szeretőknek erre szervezett keretekben adjunk lehetőséget. A stabil érdeklődésnek és részvételek is azt támasztják alá, hogy a futás és a gyalogtúrázás mellett a terepfutás is stabilan képviselteti magát a szabadidősportok palettáján. 

A terepfutók is hasonlóképpen a túraútvonalat gyalogszerrel megtevőkhöz megélik, érzékelik a természet szépségeit, figyelnek környezetükre.  A természet ezen intenzív megélése az egyik magyarázata annak, hogy hazánkban is egyre többen kezdenek el terepen futni, sőt a gyalogló túrázók közül is egyre többen kezdik futva szaporázni lépteiket.

A szervezés során mindkét módon túrázó közönség részére igyekszünk kellemes és akadálymentes útvonalat biztosítani. A térképeken kijelölt frissítőpontokon minden túrázót, tehát a gyaloglókat és a futókat is bőséges választékkal várjuk. Az útvonal leírások és térképek letölthető formában elérhetőek.

 

 

Az esemény dátuma: 2019. október 12. 

A nevezéseket korlátozott számban (1.500 főig), érkezési sorrendben tudjuk fogadni.

A rendezvény az óbudaiaknak ingyenes, a nem kerületi 14 év felettiek 1500 forintos helyszíni térítés ellenében indulhatnak. A nevezési díj tartalmazza: indulási lehetőséget, frissítést, orvosi ügyeletet 17.00 h-ig, 1 adag levest, gyalogtúránál kitűzőt/hűtőmágnest, terepfutást teljesítőknek befutóérmet.

Start- és célhelyszín: Barátság Park (1037 Bp., Laborc u. 2.)

 

km

táv

regisztráció 

rajt

regisztráció időtartam

szintidő

legkésőbbi visszaérkezés

terepfutás

15 km

M

7:00

8:15

8:30

1:15

4:00

12:30

terepfutás

9 km

S

7:00

8:15

8:30

1:15

2:00

10:30

túra

15 km

M

8:30

9:30

folyamatos indulás a túralap átvételét követően

1:00

7:00

16:30

túra

9 km

S

9:30

10:30

folyamatos indulás a túralap átvételét követően

1:00

4:00

14:30

 

"S" TÁV – TEREPFUTÁS ÉS GYALOGTÚRA RÖVID TÁVJA

 Rajt: Barátság Park

Részletes útvonal: Barátság Park – Laborc utca –  tovább egyenesen Üde utca – balra Ér utca- jobbra Farkastorki lejtő – balra  Remetehegyi út – jobbra Farkastorki köz – jobbra Erdőalja út – KÉK KERESZT jelzés – Virágos-nyereg - ZÖLD SÁV jelzés, Guckler Károly út – ZÖLD KERESZT jelzés, Guckler Károly út – balra ZÖLD BARLANG jelzés – balra  Királylaki út – jobbra Erdőalja lépcső – balra Erdőalja út -jobbra Farkastorki köz – balra Remetehegyi út – jobbra Farkastorki lejtő –balra Ér utca – jobbra  Üde utca – tovább egyenesen Laborc utca

Ellenőrző állomások:

Rajt: Barátság Park

 1. Virágosnyereg – Frissítőpont 3,4 km
 2. Táborhegyi barlang 

Cél: Barátság Park

 

"M" TÁV – TEREPFUTÁS ÉS GYALOGTÚRA HOSSZÚ TÁVJA

Rajt: Barátság Park

Részletes útvonal: Barátság Park – Laborc utca – Üde utca – Ér utca- Farkastorki lejtő – Remetehegyi út -Farkastorki köz – Erdőalja út – KÉK KERESZT jelzés – Virágos-nyereg –Máriahegy utca – Gercsényi utca- Gercse tenplom- jelzetlen úton tovább a Vörös-kővár tetejére -jelzetlen úton tovább a Határ-nyereghez – SÁRGA GYÖNGYÖK ÚTJA jelzés – Határ-nyereg - ZÖLD SÁV jelzés, Guckler Károly út – ZÖLD KERESZT jelzés, Guckler Károly út – ZÖLD BARLANG jelzés – Királylaki út – Erdőalja lépcső -Erdőalja út -Farkastorki köz – Remetehegyi út – Farkastorki lejtő – Ér utca – Üde utca – Laborc utca

Ellenőrző állomások:

Rajt: Barátság Park

 1. Virágosnyereg – Frissítőpont 3,4 km
 2. Gercsetemplom
 3. Vörös-kővár
 4. Határnyereg
 5. Virágosnyereg – Frissítőpont 8,8 km
 6. Táborhegyi barlang

Cél: Barátság Park

 

Öltözőket és ruhatárat a rendezvényközpontban tudunk biztosítani.


** A résztvevő nyilatkozata, melyet a nevezéssel elfogad:

 • Az online nevezés regisztrációs adatlapjának kitöltése önkéntes adatközlés. Hozzájárulok, hogy a nevezési lapon szereplő adataimat a rendező, az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. az esemény adatbázisában nyilvántartsa. Az adatokat a rendező kizárólag saját részére használja fel. (További információ található az Adatkezelési tájékoztató-ban)
 • A rendezvényen készülő film és képanyagokban, elektronikus és nyomtatott sajtóban, valamint ezek reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.
 • Az Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon a saját felelősségemre veszek részt.
 • A teljesítménytúra nem futóverseny, ezért mellőzöm a futást. (Aki sietés miatt nem várja meg az ellenőrzőpontok nyitási idejét és ezért hagyja azt ki, annak a teljesítését sajnos nem tudjuk elfogadni!)
 • Amennyiben nem tudom a túrát vagy a futást folytatni, úgy a következő ellenőrzőponton jelzem az igazolást végző személynek!
 • A túra kijelölt útvonaláról nem térek le és betartom a természetvédelmi, környezetvédelmi, erdővédelmi és tűzrendészeti előírásokat.
 • Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.
 • Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.
 • Ha a fenti okokra, vagy a (verseny)kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethetően, avagy (verseny)baleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.
 • A (verseny)kiírás rendelkezéseit ismerem és betartom!
 • Az on-line nevezés "elküldésével" a nyilatkozat tartalmát magamra nézve kötelező érvényűnek fogadom el!

Egyéb:

 • A rendezvény a jelen kiírás szabályai szerint kerül lebonyolításra.
 • A rendezvényen mindenki saját felelősségére indulhat.
 • Az esetleges balesetekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető!

 

Kapcsolódó híreink

Október 12-én, mintegy 900 fő részvételével került megrendezésre az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál rendezvényünk, melynek a 4 hektáron elterülő Laborc utcai Óbudai Szabadidőparkunk adott otthont. A „Szabadidő, szeretem!” programsorozat részeként számontartott eseményünkkel, mind a futóknak, mind a túrázóknak lehetőséget szerettünk…
Október 20-án a Szabadidő, szeretem! sportrendezvény sorozat évi utolsó állomásához érkezett. Második alakalommal rendeztük meg az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivált. Az esemény első megszervezését követően, annak pozitív tapasztalatait összegezve született meg a döntés, hogy idén is visszatérünk, hiszen azt tapasztaljuk,…
Bejártuk az útvonalakat, amelynek tapasztalatai alapján a távokon kisebb változásokat végeztünk. A futótávokat az erdős területekre fel és levezető útvonalon módosítottunk, úgy láttuk jónak, hogy a lehető legkisebb forgalmú utakon és a terepviszonyoknak is megfelelően tudjatok haladni. Emiatt a futótávok…
2018.10.20. szombat, Menetlap átvétel: 9.00 órától, Rajt: 9.30 Egy nap, mikor kicsit elszakadhatunk a civilizációtól, kikapcsolódhatunk a gyalogtúrán és a terepfutáson egyaránt. A terepfutó távok mindenki számára nyitottak, ne riasszon el senkit sem az útvonal terepviszonya, sem pedig a hossza.…

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó