Népszerű az óbudai teljesítménytúra

A hideg, szürke téli napokat követően mindnyájunk vágyódik a természetbe, a jó levegőre. A Szabadidő, szeretem! rendezvénysorozatunk márciusi nyitó állomása remek lehetőséget kínált, hogy természet nyújtotta élményekkel és gyönyörű, ébredező tájakkal találkozzunk.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által támogatott körtúrán, az Óbudai Tavaszköszöntő Teljesítménytúrán összesen 1360 fő vett részt. A Budapesti Természetbarát Sportszövetséggel közösen szervezett sporteseményen idén is 3 táv közül lehetett választani, amely útvonalak kizárólag jelzett turistautakon vezettek. Most is lehetőség volt csatlakozni az óbudai Nordic Walking Klub gyaloglóihoz, de minden táv teljesíthető volt egyénileg is.

A rajtállomáson, a Barátság Parkban, a sok-sok előkészületet követően sikerült mindenkit időben és gyorsan elindítani. Ebben fővédnökünk, Rédli András is segédkezett, annak ellenére, hogy teljes erőbedobással készül a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti, olimpiai kvalifikációs vívó világbajnokságra.

A legnépszerűbb ez alkalommal is a legrövidebb, idén 8,5 km-es táv volt, ahol 799 fő, a 17 km-en 444 fő, a 32 km-en 117 fő vette át menetlapját és kezdte meg túráját a Budai-hegyekbe. A célba folyamatosan érkeztek a fáradt, ámbár vidám, jókedvű túrázók. Őket most is tartalmas levessel vártunk. A beérkezők Bús Balázs Polgármester Úrtól kaphatták meg kitűzőjüket, emléklapjukat és természetesen a gratulációt.

A rendezvényt megelőzően sokan érdeklődtek a négylábú barátok részvételéről, s mivel a túránk kutyabarát rendezvény, az ő számukra külön készültünk apró meglepetéssel a célban, finom kutyakekszet ropogtathattak.

Ez alkalommal is több szervezett csoport elindult, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egy osztálya, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgáltat 70 fős óbudai csapata.

Ezen a csodálatos napon mi, szervezők is rengeteg élményt és tapasztalatot szereztünk, melyekkel az elkövetkezendő években szeretnénk még színvonalasabb és változatosabb túrát nyújtani.

Várunk Titeket következő eseményünkön, április 27-én az Óbudai Futófesztiválon, idén a Hajógyári-szigeten!

A rendezvényen készült képek regisztrálást követően az https://futofoto.hu/esemeny/obudai-tura-2019 oldalon ingyenesen letölthetőek.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó