Tavaszi virágzásban, festői panorámával - beszámoló a teljesítménytúráról

A márciusi melegnek, szinte nyárias időnek köszönhetően a természet is felébredt, hóvirág és ibolya színezte a kerteket, zöldbe öltöztek a bokrok és virágba borultak a fák. Ebben a csodálatos időben, március 25-én rendeztük meg az Óbudai Tavaszköszöntő Teljesítménytúrát, egyúttal ezzel a rendezvénnyel nyitottuk meg ebben az évben is a Szabadidő, Szeretem! rendezvénysorozat. A meghirdetett 9, 14 vagy 22 kilométeres távokra a nagy érdeklődére való tekintettel – több mint 1200 fő – az esemény előtt egy nappal le kellett zárnunk az online nevezést.

Reggel 8 órától 11 óráig, három idősávban minden résztvevőnk elindult a névre szóló menetlapjával és térképpel. Nagy örömünkre több visszatérő óbudai túrázót is köszönthettünk. Az útvonalak az újonnan épített Hármashatár-hegyi kilátót is érintették, gyönyörű körpanorámát biztosítva az érdeklődőknek Budapestre és a Dunára. A célban a meleg leves és az üdítő szörpök elfogyasztása után bárki 200 forint adomány ellenében szerencsekeréken pörgethetett értékes és finom ajándékokért, úgy, mint póló, sporttáska, fényvisszaverő pánt vagy sportszelet. A 2017. évi sportprogramok alatt összegyűjtött adománnyal az óbudai Családok Átmeneti Otthonát támogatjuk.

A túra jelképe idén a 2017. év Fájának megválasztott Vadalmafa volt, amely visszaköszönt az esemény tájékoztató anyagain és a célban átvehető kitűzőn is. Az esemény fővédnöke Rédli András is kilátogatott az eseményre, mi több, az év fájának egy csemetéjét ültette el a célban.

A legtöbb városi ember számára a természetbe vágyódást, ott a tevékeny pihenés érdekében végzett sporttevékenységet a zsúfolt, szmogos életterektől való menekülés váltotta ki. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. a Budapesti Természetbarát Sportszövetséggel együtt azon dolgozik, hogy ezen igényt továbbra is kielégítsük.

Az eseménysorozat főtámogatója Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Ha többet szeretne tudni az óbudai sportrendezvényekről, látogasson el az Óbuda Sport – Mozgásban a város facebook oldalára.

Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek: KÉPEK

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó