Óbudai Sportágbörze 2019-ben is!

2019. szeptember 14-én kilencedik alkalommal került megrendezésre az Óbudai Sportágbörze rendezvényünk, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával.

III. kerületi iskolák, valamint óbudai családok részvételével mintegy 3500 fő gyűlt össze a közel 4 hektáros Óbudai Szabadidőparkban múlt hét szombaton.

A rendezvényt a szeptemberi tanévkezdéshez igazítottuk, mégpedig azzal a céllal, hogy a diákok már az év elején betekintést nyerhessenek a sportágak változatos világába. Legyen lehetőségük arra, hogy kézbe vegyék a sporteszközöket, kipróbálják a nekik tetsző sportágakat, amiket akár napi, heti rendszerességgel gyakorolhatnak a jövőben. Ehhez nyújtott segítséget az a 39 sportegyesület, akik változatos programokkal, színvonalas színpadi bemutatókkal tették gazdagabbá a napot.

A látogatók megismerhették a sportegyesületek munkáját, információt gyűjthettek arról, hogy milyen korosztállyal foglalkozik az adott egyesület, hol tartják állandó sportfoglalkozásaikat. A nyárias időben nemcsak a tömegsportok iránt érdeklődők találták meg a nekik megfelelő sporthelyszíneket, hanem azok is, akik a különlegesebb sportágak iránt érdeklődtek, legyen szó akár az aikido-ról vagy éppen a jiu-jitsu-ról. A kínálatban szerepelt többek között judo, karate, kung-fu, tenisz, kézi-és kosárlabda, röplabda, labdarúgás, vízilabda, aerobik, akrobatika, asztalitenisz, baseball, ergométeres evezés, jégkorong, kerékpározás, vívás, gerinctorna, fitdance, terepfutás, és még sí is.

A kilátogató diákok sportággyűjtő füzetet kaptak a bejáratnál, ezzel is motiválva a gyerekeket arra, hogy mindenki próbáljon ki legalább 1-2 sportágat a nap folyamán. Az egyesületek játékos feladatokkal várták az érdeklődőket és pecséttel jutalmazták a lelkes diákokat, akik ezt követően beválthatták ’pecsétjeiket’ apró ajándékokra. 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat , közösséget építünk’ jelmondata ezen a szombati napon kiemelten érvényesült, igazi sportos közösség gyűlt össze a Laborc utcában.

Az egyesületek képviselői számára is kihívás volt ennyi érdeklődővel megismertetni saját sportágukat és az egyesületek működését, de visszajelzéseik alapján, számukra is emlékezetes és aktív nap volt. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-nek továbbra is fő célkitűzése az óbudai sportegyesületek megismertetése és bemutatása a kerületi lakosság számára.

Az eseményen készült fotók egy rövid regisztrációt követően az alábbi linkre kattintva, ingyenesen letölthetők: https://futofoto.hu/esemeny/obudai-sport-2019.

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó