Kihívás Napja Óbudán

A Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye. 1982-ben indult Kanadából, a versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. A hagyományosan május utolsó szerdáján – 05.30.-án – megrendezett eseményen ismét tízezrek mozogtak a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával. Ebben az évben 3.857.430 15 perces aktivitást, azaz aktív testmozgást mértek, amely 2018-ban 57.861.452 perc mozgást jelent.

Kerületünk az országos megmozdulásban első alkalommal jeleskedett és az eredményekhez 9.478 aktivitással járult hozzá, amely 142.170 perc mozgást eredményezett. Óbuda a település lélekszám arányának megfelelően a Települések VII. kategóriájában indult és ott a nyolc helyezett közül a 6. helyezést tudhatja magáénak.

Óbuda színes területi adottsága megannyi szabadidősportnak ad kiváló teret, számos sportegyesület jeleskedik és öleli fel a szabadidős sportolás széles palettájának lehetőségeit is. Kipróbálhattuk a természetjárást, vízi sportokat, küzdősportokat, gimnasztikai és akrobatikus tornát, vívást, úszást és a labdajátékokat. Az egyesületek az aktivitások fokozására telephelyeiken több mozgásforma kipróbálására is lehetőséget adtak, játékos vetélkedőket tartottak. Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Sport Kft szervezése által a résztvevőknek ajándékkal is kedveskedett. 

Az esemény során szerepeltek az Óbudán ingyenesen működő közösségi sportolási lehetőségek is, így az Óbudai Nordic Walking Klub és a Közösségi Torna Óbudán programjaink is intenzív érdeklődésre számíthattak. Nem maradhatott el az önkormányzati dolgozók lelkes csapatának részvétele. Reggel napindításként közös tornára hívtuk a mozogni vágyókat, amelyet közös kerékpározás követett a Római-partig. Itt árnyas fák adta hűsben pihenhettek meg a mozgás ezt a fajtáját választók.  Nagy köszönet jár a programon résztvevő iskoláknak. Akik jelezték részvételi szándékukat és csatlakoztak az Óbudai Szabadidőparkban meghirdetett csapatversenyekhez négy sportágban – strandröplabda, labdarúgás, streetball, asztalitenisz – jeleskedhettek. Öt iskola, a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óbudai Nagy László Általános Iskola Váradi utcai telephelye, Pais Dezső Általános Iskola, Budapest III. Kerületi Zipernowsky Károly Általános Iskola méretette meg magát, így aktivitásuk elérte a 6000 egységet! Csatlakoztak kezdeményezésünkhöz az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Klubjai, akik 637 aktivitással járultak hozzá Óbuda aktivitásához. Az Ama Sole jóga klub is nyílt nappal várta a látogatókat a Kihívás Napján 6 alkalommal 4 típusú jógafoglalkozást lehetett kipróbálni.

Tovább színesítették a programot az egyesületi kihívások: a Római-parton a vízi telepek részvételükkel egy üde színfoltot biztosítottak a nagy melegben. Köszönjük a részvételét az OSE, a Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület - Rátkai Egyesület , a Külker EK, a BKV Sc., és az Óbudai Ganz Egyesületnek.  Felfrissülni a Csillaghegyi strandon is volt lehetőség, ahol a Római Sportegyesület várta a csobbanni vágyókat. Le tudsz úszni 200 métert?-, tették fel a kérdést a résztvevőknek. A gyönyörű és tágas zöldterületen az Óbudai Baseball Arénában nemcsak a pályával és az eszközökkel, hanem a sportággal közelebbről is meg lehetett ismerkedni. Ütni jó! baseball és softball sportprogramokkal készült az Óbudai Baseball és Softball Se. A Fless Sportegyesület játékos sorversennyel készült. A gimnasztika alapjait a Budai Akrobatikus Sport Egyesület tornacsarnokában próbálhattuk ki. A Diamond egyesület a Hapkidoval, az okos harcművészettel ismertette meg az érdeklődőket, természetesen nem maradhatott el a judo sem, amelyet az OJC és Ledényi judo iskola képviselt. A Magyar Wing Tsun Egyesület békásmegyeri iskolája "Az önbizalom titka!" program alkalmával betekintést adott a keleti harcművészetek világába, önvédelmi technikákat sajátíthattunk el és próbára tehettük állóképességünket. A III. kerületi Torna és Vívó Egylet is aktívan részt vett a kihívást teljesítők között, aktivitásuk 742 egységgel járult hozzá az óbudai eredményekhez. A labdarúgás más egyesületeknél sem maradhatott el, a Csillaghegyi MTE és a ASR Gázgyár egyesülete is játékos vetélkedőkkel bírta aktivitásra az érdeklődőket. Labdajátékokban a kézilabda jeleskedett még az OKSI Se képviseletében. Akik az extrém technikai sportokhoz vonzódnak ingyenes belépéssel ellátogathattak a Görzenálba a 14.000 nm-en elterülő görkorcsolya és szabadidőparkba kipróbálni a görkorcsolyázás, gördeszkázást, kerékpározás felszabadító élményét.

Köszönjük minden aktív résztvevőnknek, hogy teljesítményükkel hozzájárultak Óbuda Kihívás Napján való sikeres szerepléséhez.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó