Folytatódik az ingyenes úszásoktatás az óbudai óvodák részvételével

Sikeres, sportélményekben gazdag időszakot tudhatnak magukénak az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által fenntartott óvodák és tagintézményeinek azon nagycsoportos óvodásai, akik szeptember 16. óta vesznek részt heti 2 alkalommal térítésmentes úszásoktatáson.

A Rajtkőre Óbuda program immáron hatodik nevelési évéhez érkezett, melynek legfontosabb célkitűzése továbbra is a gyermekek vízhez szoktatásának segítése, a vízbiztos úszástudás megszerzése. A 2016/17 óta fennálló programstruktúra alapján az idei nevelési évben 3 szakaszban valósul meg az úszásoktatás, mégpedig az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által fenntartott összes óvoda, összes nagycsoportos, iskolaérett korú gyermekének részvételével. A program sikerét nagyban növeli az a tény, hogy az eddigi 6 hetes képzést, 9 hetes időtartamra bővítettük, ezáltal 18 alkalommal vehetnek részt gyerekek úszásoktatáson.

Az idei program első szakaszában összesen 500 fő nagycsoportos óvodásnak nyílik lehetősége arra, hogy 9 héten át, egészen november 29-ig, elsajátítsa az úszás alapjait, míg a tapasztaltabb gyerekek tökéletesítsék a már megszerzett tudást.

Miért érdemes megismertetni a gyerekkel az úszást már egészen kisgyerekkorban? A gyereksportként elkezdett rendszeres úszás hatásai révén megelőzhetők az ülő életmód okozta negatív hatások, mint például a gerincferdülés és a rossz testtartás. Emellett az úszás segít a harmonikus izomzat, hajlékonyság és a megfelelő keringési rendszer kialakulásában. Kisgyerekkorban még kisebb a félelemérzet és gyorsabban elsajátítják az óvodások az úszás módszereit. 

Az úszásoktatás helyszínéül a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, a Római Teniszakadémia, valamint a Császár-Komjádi Sportuszoda szolgál, ahol a gyerekcsoportokat szakképzett oktatók irányítják és játékos feladatokon keresztül vezetik be az úszás világába. Az edzések a Római Sport Egyesület, a Római Teniszakadémia, illetve a Darnyi Tamás Sport Egyesület által kerülnek megtartásra.

Az idei nevelési év első szakaszában az óbudai óvodák az alábbi létszámmal képviseltetik magukat az úszásoktatáson:

  • Cseresznyevirág Művészeti Óvoda és a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvoda intézményei: 109 fő
  • Pitypang Művészeti Óvoda és a Pitypang Művészeti Óvoda Gyöngyforrás Tagóvodája: 78 fő
  • Óbudai Almáskert Óvoda és Óbudai Csicsergő Óvoda intézményei: 81 fő
  • Óbudai Vackor Óvoda és az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodájának intézményei: 143 fő
  • Óbudai Százszorszép Óvoda és az Óbudai Százszorszép Óvoda Színes Gyerekkert intézményei: 89 fő

A visszajelzések azt mutatják, hogy az úszásoktatás töretlen népszerűségnek örvend, a program januárban tovább folytatódik újabb III. kerületi óvodák bevonásával.

Bízunk benne, hogy programunkkal egyre több gyerek érdeklődését keltjük fel az úszás iránt, ami a későbbiek során szabadidős vagy akár sporttevékenységgé is válhat az életükben.

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó