Rajtkőre Óbuda! Indul az óvodai csoportok úszásoktatása

Az ősz beköszöntével kezdetét veszi a Rajtkőre Óbuda óvodai úszásprogram, amely a hatodik nevelési évet átfogóan biztosítja a nagycsoportos óvodáskorú gyerekek oktatását.

A program nagy utat bejárva évről – évre igyekezett a gyermeki és szülői igényeket is körbejárni, lehetőség szerint a legtöbbet nyújtva a gyermekek úszástudásának fejlődésében. A program tovább bővül, így az eddigi 6 hetes képzést 9 hetes időtartamra bővítettük, amely a gyerekeknek összesen heti két oktatáson, 18 alkalommal teszi lehetővé a részvételt.

A mozgásprogram elsődleges célja az, hogy a megfelelően kiválasztott oktatási módszerek alkalmazásával minden gyermek megtanuljon a vízben biztonságosan mozogni. Fő célunk ebben az életkorban nem csak az úszásnemek megtanítása, hanem a gyermekek szervezetének vízhez szoktatása, valamint a vízbiztonsági alapgyakorlatok elsajátítása.

Szeptember 16-tól kezdődően három helyszínen valósul meg a gyerekek oktatása, így a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben a Római Sport Egyesület oktatásával, Római Teniszakadémián helyszín és oktatás biztosításával és a Császár-Komijádi Sportuszodában a Darnyi Tamás Sport Egyesület oktatásával.

Ebben a szakaszban összesen 5 óvoda 11 telephelyének részvételével zajlik a program:

  • Óbudai Százszorszép Óvoda és az Óbudai Százszorszép Óvoda Színes Gyerekkert intézményei
  • Óbudai Vackor Óvoda és az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodájának intézményei
  • Cseresznyevirág Művészeti Óvoda és a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvoda intézményei
  • Pitypang Művészeti Óvoda intézményei
  • Óbudai Almáskert Óvoda és Óbudai Csicsergő Óvoda intézményei

A sportolási lehetőség kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy igazodjon a gyermekek mozgásigényéhez, váljon a szabadidő eltöltésének hasznos és tartalmas eszközévé, valamint fejlessze mozgáskoordinációjukat, kitartásukat és akaraterejüket.

Sportélményekben gazdag részvételt kívánunk, minden a programokon résztvevő gyermek számára!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó