Óvodai úszásoktatás a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben is

Korábbi híradásaink szerint a tanév kezdetével elindultak az önkormányzati óvodai úszásprogramok. Az őszi szünetet követően, november elejétől újabb turnusok és ezzel már újabb intézmények kezdhetik el gyermekeik úszástudásának csiszolását. Az óvodások játékos oktatásokon keresztül ismerkedhetnek az uszoda hangulatával és a víz közegével. 

Az önkormányzat továbbra is nagyon hasznos és eredményes programnak tartja a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelését. Bús Balázs polgármester kezdeményezésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a 2014/2015 tanév kezdetével ingyenes óvodai úszásoktatást indított. Ez a 2018/2019 nevelési évben is folytatódott. A második szakaszhoz csatlakozik a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő- melynek sportrészlege szeptember 29-től próbaüzemben működik-, ahol a Római Sport Egyesület edzői oktatják majd a gyerekeket.

Az uszoda nem csak egy csodálatos 33*25 m úszómedencével rendelkezik, hanem kifejezetten az óvodás korú gyermekek számára kialakított 60 cm mélységű tanmedence is az oktatás szolgálatában áll majd. Az uszoda nagyon kellemes légkörű, napjaink legkorszerűbb infrastruktúrájával felszerelt létesítmény. A medencék kialakítása és elérése lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kisebbek is zavartalanul, és biztonságos körülmények között vehessenek részt az oktatásokon.

Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata így már három helyszínen is lehetőséget biztosít arra, hogy az óvodás korú gyermekek elsajátíthassák az úszás alapjait.

 Helyszínek:

  • Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő a Római Sport Egyesület oktatásával
  • Római Teniszakadémia helyszín és oktatás biztosításával
  • Császár-Komjádi Sportuszoda a Darnyi Tamás Sport Egyesület oktatásával

 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó