Rajtkövön az óvodai úszásoktatás

Kezdetét vette az új tanév, s ezzel kezdetét vette az Önkormányzat által támogatott óvodáskorú gyermekeket érintő térítésmentes oktatási és sportolási lehetőség. Az óvodai úszásoktatás program már az ötödik nevelési évbe érkezett, amelynek keretében már több ezer gyermek vízhez szoktatása valósulhatott meg.

Az Önkormányzat továbbra is nagyon hasznos és eredményes programnak tartja a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelését. A sportfoglalkozások a 2018/2019 nevelési évben is folytatódnak, a siker a szülők és a gyerekek körében is töretlen. A program az alapkészségek megszerzését és a sporttal való megismertetést helyezi előtérbe.

Idén is lehetőségünk nyílik az Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő óvodák minden intézményének bekapcsolására, ahol a nagycsoportos gyerekek vesznek részt a hathetes, hetente két alkalommal lezajló úszásfoglalkozásokon. Az edzések Római Sport Egyesület által, másrészről a Római Teniszakadémia által kerültek megtartásra.

Bővülő programstruktúra

A program új elemeként az idei évadban megkezdődik a belső-óbudai intézmények esetében a középsős korú gyermekek játékos vízhez szoktatása, melynek kereteit a Darnyi Tamás vezette Úszóiskola adja.

Fontos, hogy a gyerekek már óvodás és kisiskolás kortól megismerkedjenek az egészséges életmóddal, a mozgás és a sportra való igény már ebben a korban kialakuljon. Mindkét sportolási lehetőség kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy igazodjon a gyermekek mozgásigényéhez, váljon a szabadidő eltöltésének hasznos és tartalmas eszközévé, valamint fejlessze mozgáskoordinációjukat, kitartásukat és akaraterejüket.

Sportélményekben gazdag részvételt kívánunk, minden a programokon résztvevő gyermek számára! smile

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó