A megszerzett úszástudás a nyári szünidőben kamatoztatható

Június közepét követően a Római Teniszakadémián is végéhez ért az óvodai úszásoktatás.  A kellemes környezet, az oktatók kedves és segítő hozzáállása, ami a gyerekeket fogadta nap, mint nap igazán hatékonnyá és gördülékennyé tette a programot. A nagycsoportos óvodások oktatása az eddigiekben is alkalmazott differenciált oktatásban valósult meg. Az uszoda három medencéje ideális a gyerekek úszástudása szerinti csoportbontások megvalósítására. A csoportokkal rendszerint 3 edző foglalkozott, akik az oktatás első alkalmával felmérték a gyerekek úszástudását, ennek megfelelően kezdő, közép-haladó ill. haladó csoportokat alakítanak ki. A teljesen kezdőkkel a két kis medencében foglalkoztak, amelyek 80 és 100 cm mélységgel igazán nagy biztonságot nyújtanak, a 25 m nagymedencébe csak a vízbiztos gyerekek mentek.

Az előzetes egyeztetések a végleges időpontok kiválasztásában, azoknak az óvodai programhoz való illesztésében nagy szerepet vállaltak az óvodavezetők és a csoportokat kísérő pedagógusok. Köszönhetően proaktív együttműködésüknek, a csoportok részvétele zökkenőmentesen zajlott. Az oktatást és a gyerekek fejlődését nyílt órán mutatták be, ahol örömmel láthattuk, hogy a gyerekek milyen sokat fejlődtek.

Ebben a nevelési évben a Római Teniszakadémián 10 Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő óvoda 16 telephelyének részvételével 664 gyermek oktatása valósulhatott meg.

  • Óbudai Vackor Óvoda – Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája
  • Óbudai Gyermekvilág Óvoda
  • Gyermeksziget Montessori Óvoda – Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodája
  • Óbudai Hétpettyes Óvoda – Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvodája
  • Cseresznyevirág Művészeti Óvoda és Tagóvodája
  • Óbudai Meseerdő Óvoda – Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvodája – Pöttömház

Az elkövetkező nevelési évben a program köszönhetően Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával folytatódhat. Bízunk benne, hogy programunkkal mind szélesebb körben hozzásegíthetjük a gyermekeket a víz közegével való megismerkedéshez és felkeltjük érdeklődésüket az úszás iránt.  

 

Képes beszámolónk a Római Sportegyesület közreműködésével történt oktatásról itt olvasható.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó