Óvodai úszásoktatás a Római Sportegyesület közreműködésével

A Római Sportegyesület gondozásában tartott óvodai úszásoktatás ebben a nevelési évben a végéhez érkezett. A programon 11 Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő óvoda 16 telephelyének közel 500 gyermeke vett részt. Ki – ki tudásának szintjéhez mérten fejlődhetett úszástudásában vagy barátkozhatott a víz közegével.  Az edzések hat-hetes időtartama alatt az edzők nagy körültekintéssel viseltettek a gyerekek felé, fontosnak érezték a bizalom kialakítását annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését így is mind inkább elősegítsék.  Programunk célja elsősorban a gyermekek víz közegével való megbarátkoztatása, valamint felhívni a figyelmet az úszásra, mint kiemelkedően hasznos sportágra. A rendszeres úszás alapvetően fontos a gyerekek biztonsága szempontjából, továbbá nagyon sok jótékony hatása van: fejleszti az izomerőt és az állóképességet, növeli a tüdő vitálkapacitását és nem utolsó sorban jótékony hatással van a koordinációs képességek fejlődésére így a mentális állapotra is.

Ebben a nevelési évben rész vett intézmények:

  • Óbudai Mesevilág Óvoda – Óbudai Mesevilág Óvoda Cseppke Tagóvodája – Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvodája
  • Ágoston Művészeti Óvoda – Ágoston Művészeti Óvoda Kastély Tagóvodája
  • Pitypang Művészeti Óvoda – Pitypang Művészeti Óvoda Gyöngyforrás Tagóvodája
  • Óbudai Almáskert Óvoda – Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodája
  • Óbudai Vackor Óvoda – Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája

Köszönjük az együttműködést az óvodáknak és a csoportkísérő óvónőknek, akik nagyban elősegítették a program eredményes és zökkenőmentes lebonyolítását.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó