Javában tart az óvodai úszásoktatás

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának továbbra is kiemelt fontosságú az óvodás gyermekek úszásoktatása, így már a negyedik tanévben valósulhat meg a program, ahol nagycsoportos, iskolába készülő gyermekek oktatása történik. A 2017/2018 nevelési évben az óvodák előre tervezett beosztás szerint helyszínenként változóan a Római Teniszakadémián szeptembertől, a Vízművek Zrt. uszodájában októbertől kezdték meg az edzéseken való részvételt. Köszönhetően az óvodák munkatársainak, valamint az oktatásban és a gyermekek szállításában résztvevők segítő együttműködésének a program a kezdetektől zökkenőmentesen zajlik.

A Római Teniszakadémián az új csoportok az Óbudai Hétpettyes Óvoda és az Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvodája január 29-én kezdték meg az edzéseket. Természetesen a Római Sportegyesület oktatásában is folyamatos a gyermekek képzése. A tegnapi és a mai napon megvalósuló bemutató órán a szülői visszajelzések is a program hatékonyságát erősítették. Február 5-én ezen a helyszínen is új csoportok kezdik meg az edzéseket a Pitypang Művészeti Óvoda és a Pitypang Művészeti Óvoda Gyöngyforrás Tagóvodája részvételével.

Az edzések továbbra is 6 hétben hetente 2 alkalommal valósulnak meg, amely részvétel a kezdők esetében a vízhez szoktatást, valamint a már úszástudással rendelkező gyermekek esetén tudásuk fejlődését hathatósabban teszi lehetővé. Ez idáig közel 700 gyermek vett részt a programon. Terveink szerint a május – júniusi évzáráskor a programot az összes Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő óvodák részvételével zárjuk.

Legyen a mozgás a hobbink, ha sportolunk testünk egészséges lesz, fittek leszünk, hozzájárulunk lelki egyensúlyunk fenntartásához.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó