Nagycsoportosok az óvodai úszásoktatásban

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával már harmadik tanéven átívelően jöhet létre az óvodai úszásoktatás, ahol nagycsoportos, iskolába készülő gyermekek oktatása válik valóra. 2016/2017 tanév januárjában megkezdődő szakaszban szereplő intézményekkel együttesen, a két helyszínen – a Római Teniszakadémia és a Vízművek Zrt. uszodájában a Római Sportegyesület közreműködésével – tagintézményenként összesen 19 óvoda vett részt az oktatásban, amely eddigiekben 856 gyermeknek biztosította az úszástudás alapjainak megszerzését.

 

Az idei tanévben az oktatást új alapokra helyeztük. Kezdeményezésünk, miszerint az edzések periódusait 6 hétre ütemeztük, ugyanakkor a gyerekeknek két alkalommal való edzést biztosítottunk sikeresnek mondható. Az intézmények és az oktatók visszajelzései alapján a gyerekek fejlődését biztosítottnak látják, ezáltal az edzők hatékonyabb fejlődést tudnak elérni. Sokan kedvet kapnak további, már magánúton folytatható edzésekre is.


Ebben a tanévben a jelenlegi harmadik ütemet követően még két ütem teljesítését tűztük ki célul, amellyel megvalósíthatónak látjuk az összes kerületi tagintézmény programba való bevonását. A jelenlegi szakaszt a Római Sportegyesülettel a Hétpettyes és Szín-Kör Játék Óvoda kezdi meg, a Római Teniszakadémián pedig a Gyermekvilág Óvoda három tagintézményének gyermekei csatlakoznak a programhoz.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó