Czékus Eszter még csak 16 éves és már hat éve szinkronúszó. Sőt, a magyar felnőtt szinkronúszó-válogatott tagja.

- Hogyan lesz valakiből szinkronúszó?
- Van, aki a balettből érkezik, de többnyire az úszók közül kerülnek ki. Én is úsztam először, majd ritmikus sportgimnasztikáztam, végül pedig kipróbáltam a szinkronúszást és ennél maradtam.

- Milyen eredményeket sikerült eddig elérni?
- Tavaly voltunk eddig a legsikeresebbek Kiss Szofival, akivel párosban indultunk. Indianapolisban a Junior világbajnokságon XI. helyen végeztünk az összetettben és VI. helyen a kötelező versenyben. A krétai utánpótlás világbajnokságon az V. helyre kerültünk. A Magyar Köztársaság Kupán viszont az első helyezést értük el párosban a felnőttek között, szintén elsők lettünk párosban és szólóban is a junior korosztályban. Ugyanezt az első helyet nyertük a Szlovák, illetve a Lengyel Nemzetközi Nyílt Bajnokságon.

- Hol lesz a legközelebbi megmérettetés?
- Sanghajban augusztus elején a felnőtt Úszó, Műúszó és Vízilabda Világbajnokságon. Oda Czegle Szonja is jön velünk tartalékként, de kötelezőben is indul.

- Milyen esélyekkel vesznek részt a vb-n?
- Bár világszinten nem vagyunk még az élmezőnyben, de azért nagyon bizakodunk! Számításaink szerint, ha a fehérorosz versenyzőket legyőzzük, akkor bekerülünk abba a 24 csapatba, akik eljutnak a londoni olimpiára.

- Bár még nagyon fiatal és sok gyönyörű év áll ön előtt, mégis meddig szeretne sportolni és mire készül utána?
- Úgy tervezem, hogy 26 éves koromig sportolok versenyszerűen. Utána jogász szeretnék lenni. A Veres Péter Gimnáziumba járok magántanulóként, miközben napi nyolc órát edzek Szander Gábor irányításával. Az iskola sokat segít! Azon túl, hogy büszkék rám, a tanárok akár külön is felkészítenek egy-egy dolgozatra, hogy együtt tudjak haladni osztálytársaimmal.

Domi Zsuzsa

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó