Tóth Tamás 19 évesen jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának - volt TF - első éves hallgatója.

- Mikor kezdte az úszást?
- Három-négy éves koromban vittek le először a szüleim az uszodába, egészségügyi okokból. Végül annyira megszerettem és olyan jó eredményeket értem el, hogy a válogatottba is bekerültem. A Jövő SC-ben úszom. Edzőm Magyarits Zoltán. Országos bajnokságokat 2005-től nyerek és külföldön is jó eredményeket értem már el. Két évvel ezelőtt az úszás szakág edzői értekezletén az év felfedezettjének választottak. Tavaly az eindhoveni világbajnokságon bronzérmet nyertem 50 méteres hátúszásban.

- Mennyit kell edzeni ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjen el?
- Reggel 3,5 órát, délután pedig további 2 órát. Heti 10 edzésünk van. Edzések közben pedig tanulok: levelező szakon a TF testnevelő-edző szakát végzem.

- Melyik szám a specialitása?
- Minél rövidebb, annál jobb! Tulajdonképpen az 50 méteres távokban vagyok a legjobb. Tavaly 50 méteres gyorsúszásban 3. lettem a világbajnokságon és még kettő 5. helyet szereztem 200 vegyesen és 100 gyorson. Ugyanebben az évben Berlinben egy nemzetközi versenyen Európa-csúcsot úsztam 50 méteres hátúszásban. 2009-ben az izlandi Európa-bajnokságon pedig 3. lettem 100 méteres mellúszásban.

- A londoni paralimpiára készül gőzerővel, előtte azonban még egy másik megmérettetés is vár önre…
- Igen, július 1-jén kezdődik az Európa-bajnokság Berlinben, ahol hat számban indulok: 100 méteres háton, mellen, gyorson és pillangóban, valamint 50 méter gyorson és 200 méter vegyesen.

Domi Zsuzsa

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó