12 éve közös az ünnep

Óbuda napján, a szórakoztató programok és koncertek mellett kiosztották a kerület fejlődését segítő, a közösség számára értéket teremtő polgárok kitüntető díjait.

Május első hétvégéje immár 12 éve Óbuda-Békásmegyer első számú ünnepe. Óbuda Napja nem csupán kiváló szórakozási lehetőség, de a legjelentősebb helyi civil seregszemle, a közbiztonságot őrző szervezetek bemutatkozási lehetősége, és természetesen egyfajta figyelemfelhívás is, mely reflektorfénybe állítja a kerület által példaképnek tekintett kiválóságokat, akik Óbuda hírnevét öregbítő tevékenységükért e napon vehetik át a díszpolgári, a Pro Óbuda, az Óbuda Kultúrájáért az Óbuda Sportolója valamint a Hidegkuti Nándor nevével fémjelzett díjakat.

„Békásmegyeren már hagyomány, hogy Óbuda Napjához szorosan kapcsolódva rendezik meg a Közbiztonsági napot. Csak kevesen tudják pontosan, hogy itt a kerületben mennyien dolgoznak azért, hogy békés körülmények között, biztonságban tudhassuk magunkat és szeretteinket. Mondhatjuk, hogy mindez számunkra természetes, azonban nem árt észben tartani, hogy mégiscsak egy olyan Európai értékről van szó, amit – ha úgy hozza a sors – meg is kell tudnunk védeni. Erre kötelez az országért és családjainkért érzett felelősségünk.”– kezdte ünnepi beszédét Bús Balázs, a kerület polgármestere. A három napos ünnepségsorozattal kapcsolatban elárulta: „nem titok, hogy Óbuda Napjának éves megrendezésével szeretnénk erősíteni a közös óbudai családhoz való kötödést, és mások számára is átélhetővé tenni azt az atmoszférát, melyet az itt élő emberek önszervező, cselekvő körei teremtenek meg. Noha közel 125 ezer ember lakik a III. kerületben, sikerei, hibái, örömei, egyszóval működése nagyon hasonló egy családéhoz.”

A polgármester a kerület díjazottjai mellett gratulált Óbuda-Békásmegyer mindkét parlamenti mandátumot szerzett képviselőinek: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, aki az elmúlt négy évben már tevékenyen együttműködött a kerülettel, valamint Szabó Tímeának, a Párbeszéd képviselőjének, akit arra biztatott, hogy ő is kapcsolódjon be és segítse az önkormányzat közösségépítő erőfeszítéseit és vegyen részt a helyi közéletben.

A díjkiosztáson a kerület legrangosabb elismerését, a Díszpolgári címet, valamint a “Pro Óbuda” díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet és az Óbuda Sportolója Díjat Bús Balázs polgármestertől és Kiss Anita jegyzőtől vehették át a díjazottak. 

Hidegkuti Nándor Emlékplakettet a Képviselő-testület a kiemelkedő sporteredményt elősegítő, kerületi lakóhellyel rendelkező, vagy a kerületben működő sportegyesület vezetőjének, edzőjének, valamint a kerület sportéletéért, hírnevéért tevékenykedő szakembernek adományozhat. Óbuda-Békásmegyer sportjáért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az emlékplakettet ebben az évben Volper László vehette át.

Óbuda Sportolója Díjat pedig annak a női és férfi kerületi, vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolónak ítéli oda évről évre a Képviselő-testület, akik olimpiai, valamint paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő eredményt értek el. Óbuda Sportolója Díj kitüntetésben részesült kiemelkedő sportteljesítményéért: Molnárfi Sándorné úszó és Rédli András párbajtőrvívó.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó