Sikeres szereplés a budapest floorball diákolimpián

A Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a tavalyi sikereken felbuzdulva, idén már a sportkörökbe beépített edzésekkel a hátuk mögött szerepelt az idei tanév budapesti floorball döntőiben.

A II. korcsoportos fiúkra várt a legnagyobb feladat ugyanis a sok nevezés miatt a döntőhöz selejtezőt kellett vívnia. Ezt a kört a Remetekertvárosi Általános Iskola rendezte meg, amelyen a házigazda mögött végezve, a 2. helyen jutottak a srácok a döntőbe. A mérleg két győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt. Ugyanezen a játéknapon a III. korcsoportos fiúk nem jutottak döntőbe. Küzdelmes meccseket vívtak, de a nagyobb rutinnal bíró ellenfelek jobbnak bizonyultak.

A II. korcsoportos lányok alaphelyzetből döntőztek, ahol a hetedik helyet szerezték meg az iskolának. Ezen a játéknapon döntőztek a második helyen továbbjutó srácok is, de sajnos messze voltak a selejtezőkben mutatott játéktól, így a csapat a hatodik helyen végzett. A döntő helyszíne a budapesti floorball fellegvár, a Vajda Péter Általános Iskola volt.

Idén is nagyon sok tapasztalatot szereztek a sportág terén, a gyerekek továbbra is lelkesednek a sportágért. Az újabb megmérettetésnek köszönhető, hogy a főváros floorball világa számol az intézménnyel, ennek eredményeképpen meghívást kaptak egy januári nemzetközi kupaindulásra. Jövőre már nem csak a tisztes helytállásra törekednek, hanem versenybe szállnak az érmekért is. Hajrá Medgyessy!

A csapatok névsorai:

  1. korcsoport lány: Andriska Anna, Könnyű Tamara, Kövér Laura (5/B), Palkó Lara, Babkova Dóra, Zarándok Dorina (3/A)
  2. korcsoport fiú: Oroszi Csaba, Hunyadi Gergő, Molnár Gergely (5/B), Nagy Milán Tamás, Pósa Bálint, Baranyi István (3/A). A selejtezőkben játszott még: Refka Nándor Bendegúz, Juhász Benjámin (3/A)

III. korcsoport fiú: Molnár Gergely, Hunyadi Gergő, Kovács Gábor, Horváth Rikárdó, Juhász Barnabás (5/B), Kovács Bence (5/A)

A felkészítők Galamb Péter és Vecsei András voltak.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó