Javában zajlanak a kerületi diáksport versenyek

A versenykiírások szerint a kerületi általános- és középiskolák a 2019/2020 tanévben is Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával több sportágban mutathatják meg tehetségüket. A kerületünkben működő, fővárosi illetőségű, illetve alapítványi-, egyházi iskolákba járó általános- és középiskolás diákok jó néhány éve vesznek részt a sportszámokon. A diákok eredményességét az 1–3. helyig érem- és oklevéllel, a 4. – 6. helyig oklevéllel díjazzuk. A szervezés a testnevelő tanárok szakmai támogatásával valósul meg, helyszínül jobbára az iskolák tornatermei szolgálnak. Az atlétika sportágnak a III. kerületi TVE sportkomplexum ad otthont. A versenyrendszerben egészen 1. osztályosoktól a gyermekek 6 korcsoportban szerepelnek, melynek megszervezésében több kerületei sportegyesület is aktívan szerepet vállal, úgy mint a Külker Evezős Klub, Óbudai Fless SE, Óbudai Judo Club, Óbudai Kézilabda SE, Vasas Óbuda, III. kerületi TVE. Az első félév programja szerint a labdarúgás, az úszás, a mezei futás, az atlétika, a frizbi, az asztalitenisz, az ergométer valamint a kötélmászás-függeszkedés számokat rendezik meg.

A versenyrendszer támogatásával az Önkormányzat elsődleges célja az, hogy minél több fiatalnak nyíljon lehetősége sportban való tehetségük csiszolására, valamint, hogy minél többek csatlakozzanak programunkhoz ez által is ráirányítva a figyelmet a testnevelés fontosságára, mozgásfejlesztő és egészségmegőrző hatására. Fontosnak érezzük, hogy a sportágak sokrétű választhatóságával (16 olimpiai és nem olimpiai) a gyermekek és a szülők figyelmét felhívjuk a verseny- és amatőr sportokra. Komoly eredménynek érezzük, hogy jó néhányan eljutnak és szép eredményeket érnek el a megyei és országos versenyeken is.

Köszönjük az oktatási intézményvezetők támogatását, és a testnevelő tanárok kiemelkedő munkáját. A rendezéssel járó költségeket, valamint, az érmeket és az okleveleket az Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának megbízása által az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. biztosítja. A diákolimpiai eredményeket és kiírásokat honlapunkon sportáganként, korosztályonként aktuálisan megjelenítjük.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó