Taroltak az óbudai iskolák a 2019-es Országos Sakk Diákolimpián Szombathelyen

2019. március 23-24-én rendezték meg Szombathelyen az Országos Sakk Csapat Diákolimpiát. A tornán az alsó tagozatos iskolások között 29 fiú és 27 lány csapat mérte össze tudását az ország összes megyéjéből és Budapestről. A fiúk közül egy óbudai csapat (Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), míg a lányok közül két óbudai csapat (Óbudai Nagy László Általános Iskola és Dr. Béres József Általános Iskola) is bejutott az országos döntőbe.

Az Aquincum alsós fiú csapata (Földes Márton Gábor, Geszler Ádám, Raj Milán Anand, Báti Bálint Tibor és Raj Zalán Kirán) első helyen végzett és elhozta az országos kupát, nagy dicsőséget szerezve ezzel iskolájuknak.

A lányok közül az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói (Hangyal Anna, Hangyal Dóra, Sterbenz Anna, Sándor Eszter) harmadik, dobogós helyezést, míg a Dr. Béres József Általános Iskola tanulói (Sztrinka Réka, Kincses Emma, Szabó Dóra, Csabi Eszter) hatodik helyezést értek el a versenyen.

A fiúk és a lányok egy részének is felkészülését nagyban segítette az Óbudai Sakkiskola két edzője Guba Miklós és Sármási Péter, akik 2013 óta lelkes képviselői a gyerek sakk képzésnek Óbuda számos iskolájában és óvodájában.

Ez úton gratulálunk a diákoknak, valamint további sikereket kíván az Óbudai Sport Kft.!

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó