Medgyessy a Futsal budapesti élmezőnyében

2019.01.09-én került megrendezésre a Budapesti Futsal Diákolimpia IV. korcsoportos döntője a szokásos Lőrinci Sportcsarnok (felújítják) helyett a Soroksári úti Labdakert Sportklubban. A Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola második alkalommal vett részt a budapesti döntőben. A sportágra jellemző különböző szabályrendszer most kissé módosult a helyszín miatt, de jól alkalmazkodott csapatunk az új dolgokhoz.

A diákolimpián 14 iskola vett részt. A csapat a „B” csoportba került. Mindkét csoportban hét-hét csapat kapott helyet. A csoportokból az első és második helyezett csapat jutott tovább az elődöntőbe. Titkos cél a továbbjutás volt a csoportból a torna előtt, de a csoportbeosztás után ez nagyon komplikáltnak tűnt! A sorsolás úgy hozta, hogy a mindig aktuálisan lejátszott kettő mérkőzés után egy meccsnyi pihenőt kapott a csapat.

Hat csoportmeccset játszott csapatunk, ebből 5 győzelem sorozatban majd egy 1 vereség lett a csoport vége. Ez azt jelentette, hogy biztos volt az elődöntő tehát a legjobb négy! Az utolsó csoport meccsen elszenvedett vereség ellenére is bravúrosan, taktikusan, jól és nagy szívvel játszott mindenki. Sok-sok szép támadást vezetve, gólokat rúgva illetve stabil védekezést produkálva.

Csoportmérkőzések:

Medgyessy – Városligeti Általános Iskola (XIV. ker.) 5-2 Hunyadi M.(2), Németh M., Galgóczi L., Csitári K.

Medgyessy – Grassalkovich Antal Általános Iskola (XXIII. ker.) 4-0 Németh M., Hunyadi M., Galgóczi L., Csitári K.

Medgyessy – Dózsa György Gimnázium (XV. ker.) 3-0 Hunyadi M.(2), Németh M.

Medgyessy – Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola (IV. ker.) 2-0 Németh M., Csitári K.

Medgyessy – Vajda Péter Sportiskola (VIII. ker.) 2-0 Csitári K. , Galgóczi L.

Medgyessy – Gloriett Sportiskolai Általános Iskola (XVIII. ker.) 0-2

Ezzel a várakozásokat felülmúlva továbbjutottunk csoport másodikként az eldöntőbe. Itt minden mérkőzés már ajándék volt a csapat számára, a rendkívül fárasztó sorozatos csoportmérkőzések után. De csapatunk a fáradtság ellenére, minél jobb eredményt szeretett volna elérni. A elődöntőben, illetve a helyosztón már nagyon komoly háttérrel, bázissal rendelkező iskolákkal találtuk szembe magunkat (pl. komplett futsal csapat, korosztályos válogatottak sora). Ehhez hozzájött a fásultság, egy-két kisebb sérülés és ebből adódó koncentráció hiánya, valamint a következő két ellenfél jelentős fizikai fölénye.

Az elődöntőben a Széchenyi István Általános Iskola (XXI. ker.) várt ránk, amely iskola megnyerte az „A” jelű csoportot. Az első pár percben eldőlt, hogy mind technikai, mind fizikai fölényüket érvényesítve ők jutnak a döntőbe. Csapatunk küzdött, de a fáradságot és ezzel járó hibákat már nem tudták legyőzni. (0-6)

A bronzmérkőzés jutott legkésőbbre a Gyulai István Általános Iskola (XX. ker.) ellen, amelyre már mondhatni csak a szívük vitte ki őket a pályára, mert a fizikai határaikat feszegették páran, sérülésekkel együtt játszva. Igaz itt is jelentős fizikai fölényben volt az ellenfél, de a mérkőzés első harmadában partiban voltunk, sőt nekünk akadt több helyzet. Ezután lemerült teljesen az elem a gyerekeknél. Hengerelt az ellenfél, végén a becsület gólunk is megszületett (Szűcs M.) (1-7)

Végeredményben az előkelő IV. helyezést érte el a Medgyessy! Le a kalappal a csapat előtt, hogy végig küzdötték ezt a hosszú napot eredményesen!

„Csapatunk a hosszú nap alatt nyolc intenzív mérkőzést játszott, amely végére érezhető volt a fásultság és dekoncentráció. Ezt feledtette a csoportban mutatott játék és a küzdőszellem a mérkőzéseken. Elégedett vagyok az eredménnyel és mutatott játékkal is! Jobban teljesítettek a srácok, mint azt reméltem az elején. Szerintem csak én voltam, aki hitt az elején a csapatban, bíztam a „futsalosaink” tudásában! Nem is kellett csalódnom, végül ők is elhitték, hogy képesek kiemelkedő teljesítményre! Tavaly külön kiemeltem a kapusunkat (ő hozta jó formáját) a csapatból, viszont most a csapatot tudom egyben kiemelni ezután a kiemelkedő teljesítmény után. Összességében bravúros szereplésen van túl iskolánk ismét!” – Galamb Péter, Testnevelő tanár

Csapattagok:

  • Hrubecz Tamás (8.b)
  • Németh Márton (8.b)
  • Szűcs Máté (8.b)
  • Galgóczi Levente (8.a)
  • Hunyadi Mátyás (7.b)
  • Csitári Kevin (7.b)
  • Holl Bálint (7.a)

(Kép és szöveg: Galamb Péter)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó