2017 nyara sem telt el Sóstó nélkül

Az Óbudai Sport és Nonprofit KFT 2017-ben közel 1100 3. kerületi gyermek nyaraltatását szervezte meg Óbuda Békásmegyer Önkormányzata által fenntartott Siófok - Szabadisóstón található Motel és Ifjúsági táborában. 

2017-ben rekord létszámú gyermek tölthette el szabadidejét a magyar tenger mellett, hiszen 6 hét alatt közel 1100 diák nyaralt a magyar tenger partján, ami azt jelenti, hogy szinte az összes kerületi általános iskola képviseltette magát kisebb - nagyobb csoportokkal. A tábor évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az egy hetes nyaralás alkalmával a gyermekek különböző programokon vehettek részt. Volt a táborban kert mozi, táncház, futball bajnokság, de nem maradhatott el a tábor jellegéből adódóan az első esti napon a zászló felvonás, illetve az utolsó éjszakán a tábortűz. 

Idén is különféle szaktáborok színesítették a tábor életét, amelyekből talán kimagaslik a táborban megalakuló, és több mint 20 éve folyamatosan visszajáró Kincső néptánc együttes. Az ifjúsági táborban a néptánc mellett, különféle harcművészeti egyesületek is edző táboroztak, itt volt például a Márczy Zoltán által vezetett Óbudai Judo Klub, a Pospischil Tamás által dirigált Óbudai Jutsi Kai Egyesület, mely utóbbi magas színvonalú bemutatóval készült az utolsó estére. 

Az általános iskolák is szerveztek szaktáborokat, ilyen volt például az Aelia Sabina AMI kézművestábora, a Zipernowsky Károly Általános Iskola röplabda, illetve német tábora, és a Csillaghegyi Általános Iskola mazsorett tábora. 

Az időjárás talán barátságosabb volt hozzánk, mint a 2016-os esztendőben, hiszen szerencsére nem volt hetekig tartó hideg és eső, viszont volt helyette orkán erejű szél. Július első hetében 155-160 km/órás szélviharban megtépázott tábori fákat a Somogy megyei tűzoltók állhatatos munkájának köszönhetően gyorsan és szakszerűen sikerült rendbe tenni. Az Óbudai Sport és Nonprofit KFT ezúton szeretné megköszönni a Somogy megyei tűzoltók segítségét. 

Táborunk a továbbiakban is megpróbálja a színvonalat kisebb-nagyobb fejlesztésekkel növelni, hogy az elmúlt 7 évben tapasztalt folyamatos létszámbeli emelkedést a jövőben is tartani tudjuk. 

Az Óbudai Sport KFt reméli, hogy 2018-ban is sok-sok gyermek nyaralhat a táborban, hiszen lassan már mindenki tudja, hogy SÓSTÓ VISSZAVÁR! 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó