Sokszínű programok a Laborc utcai napközis táborban

Igazán mozgalmas volt az elmúlt két hét az Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő napközis táborban. Ettől az évtől kezdődően az egy helyszínen működő nyári tábor megsokszorozott és változatos programokkal várja a szünidejüket töltő iskolásokat. Elmondható, hogy nincs olyan gyermek, aki unatkozna, hiszen mind a tábori tematikus foglalkozások, mind a csoportvezetők által összeállított programok széles spektrumot ölelnek fel, amelynek célja a gyermekek sokrétű érdeklődési körének felkarolása. Önkormányzatunk hitvallása szerint nagy hangsúlyt fektet a kulturális értékek ápolására.

Az elmúlt hetekben a kézműves foglalkozásokkal Ursa Maior Kreatív Műhely készült. Első alkalommal a házi tésztakészítés rejtelmeibe vezették be a gyerekeket, ami nagyon jó mulatságnak ígérkezett, öröm volt nézni a sok szorgos kezet. A kis tésztagyárosok a csodás művekből még haza is tudtak vinni. A csapat még további érdekes témákkal készül, várja még a gyerekeket a klasszikus mézeskalács díszítés és a méltán népszerű kürtőskalács készítés. 

Az Óbudai Népzenei Iskola táncra perdíti a táborozókat, igazi élő népzenével várják a csoportokat. A tematikus programokon és a kézműves foglalkozásokon énekes népi játékokat, évköri ünnepeket, népszokásokat mutatnak be a gyerekeknek. Eközben nem marad el a hangszerbemutató, ritmusjátékok, dal-, mondóka- és kiszámoló- és tánctanulás.

Vannak napok, amikor a sporté a főszerep. A Barátságpark területe remek lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére. Nagy sikerrel szerepelnek a sportprogramok. Köszönhetően az Óbudán működő számos sportegyesületnek a táborban számos sportágat próbálhatnak ki a gyerekek. Sikerrel szerepelnek a judo, a baseball, ritmikus gimnasztika, az akrobatikus torna, a vívás, a kézilabda, a röplabda. Kerületünk a Duna közelsége miatt remek lehetőséget nyújt arra, hogy a vizes sportoknak hódolhassunk. Így a táborban való részvétel ezzel a lehetőséggel is gazdagodik, szervezett buszos kirándulással, kipróbálhatóak a  kajak-kenu, sárkányhajó sportágak. 

Idén is visszatérnek a tábori tematikus programok. Milyen kalandok várnak a gyerekekre?

Az első alkalommal ügyességi játékokat szerveztek az Exatlon játékok nyomában. A 10 játékállomáson mindenki bajnok lehetett, és nemcsak ellenfelét győzhette le, hanem saját korlátait is feladat elé állíthatta. A sportos játékok próbára teszik a gyorsaságot, ügyességet, reflexeket, reakcióképességet és kitartást, ám nemcsak a fizikai adottságaink domináltak a versenyben, hanem a mentális képességekre is szükség volt. A csapatok igazi egységként mérték össze tudásukat. 

A kulináris kalandozások izgalmas asztalánál színes smoothiekat kóstolhatnak a gyerekek az egészség birodalmából. Az egészség turmixokat mindenki saját maga díszítheti, hiszen izgalmas gyümölcs és zöldség dekorációkat alkothatnak a résztvevők. Egészséges finomságok érdekességekkel, receptekkel és látványos kellékekkel. A program során különleges ínyencségeket ismerhetünk meg a fűszerek, gyógynövények, ecetek és olajok világából.

Minden héten ellátogat hozzánk Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata. Együttműködésükkel a gyerekek hétről-hétre megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás és életmód alapjaival. Minden héten visszatérő programok között a legkedveltebb a Ki mit tud? és a különféle sport és ügyességi versenyek. 

 

Igazi nyári kaland és kellemes aktív időtöltés és felejthetetlen élmény vár a minden táborozó gyermekre! 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó