ÖSSZEFOGLALÓ ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT - NYÁRI NAPKÖZIS TÁBORI PROGRAMJAIRÓL

 

Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata minden nyáron napközis tábort tart fenn. A tábor két helyszínen működik: Kiserdei tábor – 1039 Budapest, Királyok útja 178., valamint a Laborc utcai tábor – 1037 Budapest, Laborc u. 2.

A táborozási időszak ebben az évben 7 hetet ölelt fel, 2017. július 3. – augusztus 18. között hétköznapi napokon, ahol hetente 2-300 gyerek vakációzott. Mindkét helyszín a Laborc utcai Napközis tábor és a Kiserdei Nyári Napközis tábor remek lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére. Idén is sok változatos program várta a gyerekeket. Bevezettük a tematikus napokat, ahol minden alkalommal egy adott téma köré felépített játékos feladatokkal vártuk a részvevő gyerekeket. Mindenki belekóstolhatott a lovagok, a kalózok és a gallok világába. Nem csak játékélményekkel gazdagodtak a gyerekek, hanem az adott korról is értékes ismeretekkel gyarapodtak.

Pezsgett az élet a táborokban, izgalmas versenyek, szenzációs küzdelmek zajlottak. Ki éppen a kardforgatással, viadalokkal szerzet a csapata számára értékes pontokat, mások a csapatok pajzsát, zászlaját készítették el. A kishölgyek is jeleskedtek az udvarhölgyképzőben, míg a kis lovagok lovagi kiképzésben vettek részt. A gyerekek a kézműveseknél kellékeket készíthettek, a kalózpartin kalózkincs futam várta őket, Asterix és Obelix pedig a gall arénák világába engedtek bepillantást.

A kalandjátékok feladatait az összefogás, a bátorság és a hűség jellemezte. A gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel vettek részt a programokon. A tábor ezen túlmenően is sok érdekességgel várta a résztvevőket, a rendszeresen megszervezett Ki mit tud? vetélkedők, számháború és partizán játékok mindig nagy népszerűségnek örvendtek. A sportegyesületek is elmaradhatatlan alkotóelemei a tábori programnak, amelyek a kiserdei táborhelyszínen a Duna közelsége miatt a vizes sportokon való részvétel lehetőségével is kibővültek, úgymint kajak-kenu, sárkányhajózás, evezés. Köszönhetően a sportegyesületek közreműködésének a gyerekek három féle vízi sportágban is kipróbálhatták magukat, de idén sem maradt el az aerobik, vízi aerobik, akrobatikus torna, a baseball, a judo, az úszás, a labdarúgás, a vívás, a röplabda és a kézilabda sportágak bemutatkozása. A nagy hőségben a strandolás sem szorult a háttérbe, a táborozók a Laborc utcai táborban a saját üzemeltetésű strandján, a Kiserdei Nyári Napközis táborban a Pünkösdfürdői Strandon élvezették a vizes játékokat.

Ez az év a FINA Vizes Világbajnokság éve volt. A táborok idején elmaradhatatlan volt, hogy táborainkkal a helyszínre látogassunk, felejthetetlen élménnyé téve ezt az eseményt a gyerekek számára is. Köszönhetően a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak minden évben nyitott ajtókra találunk, amikor közreműködésüket kérjük. Mindkét táborhelyszínen rögtönzött KRESZ-pályát kialakítva vezették rá a gyerekeket a biztonságos gyalogos-, tömeg-, és kerékpáros közlekedés szabályaira.

Bízunk benne, hogy minden gyermek számra kellemes és tartalmas időtöltést biztosítottunk. Jövőre is visszavárunk Benneteket!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó