Ilyen volt a Fussuk Körbe Óbudát első alkalma

2021. november 20-án lezajlott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának ingyenes, sokak által kedvelt rendezvénysorozata: A Fussuk körbe Óbudát első része, melynek Mocsárosdűlő és Aquincum adott otthont. A szombati napindító futás mellé az időjárás is kiderült, így kellemes, napsütéses időben, kicsivel 9 óra után vágott neki a csapat a 7 km-es távnak a Búza utcából. A tempó lassú, kényelmes volt, így az utolsónak sem kellett aggódnia, hogy lemarad.

A választott útvonalon megcsodálhattuk a budai oldal utolsó megmaradt vizes élőhelyét, az Aquincumi mocsáros tanösvényt, amely természeti értékeinek köszönhetően helyenként már védett besorolású. A tanösvényen egy nagy kört tettünk, változatos terepen futottunk végül a Csillaghegyet érintve érkeztünk vissza a kiindulási ponthoz. Mindenki sikeresen teljesítette a távot és igazán büszke lehetett arra, hogy a szombat reggelét egy 7 kilométeres futással indította. 

Ezúton is köszönjük Galántai Györgynek, a futás vezetőjének, hogy megmutatta számunkra a kerület rejtett természeti csodáját.

A következő alkalomra december 4-én kerül sor, melyet a Mikulás jegyében szervezünk meg.

A linre kattintva bővebben is tájékozódhattok az eseményről: https://fb.me/e/7TNMKEu1s

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó