Spartathlon óbudai részvétellel

Szeptember 27-én, magyar idő szerint reggel 07.00 órakor elrajtol a világ egyik legkeményebb ultramaratoni futóversenye a SPARTATHLON. A mezőny az athéni Akropolisz lábától startol el, majd egy-másfél nappal később ér célba Spárta főterén, ahol a távot teljesítőket olajág-koszorúval jutalmazzák. Az 1983 óta megrendezett versenyre az a futó nevezhet, aki az előző két évben teljesíti a Spartathlon egyik kvalifikációs feltételét. Magyarországon az Ultrabalaton is kvalifikációs versenynek számít.

A 246 km-es versenyen 27 magyar ultrafutóért szoríthatunk. Huszonöten magyar színekben indulnak, egy futó amerikai, egy pedig szlovákként került fel a kiváltságosok listájára.

Az 5 magyar női résztvevő között lesz az óbudai Marton-Mlecsenkov Éva, aki a mintegy 36 órás táv megtételét követően ÓBUDA feliratú magyar zászlóval fog a célba érni.

A futást 2012-ben kezdte el Évi napi rendszerességgel űzni, ekkor még főleg aszfalton rótta a kilométereket. Az igazi áttörést a III. kerületi Élményfutár Egyesülettel kötött ismeretség hozta el számára, akiktől rengeteg támogatást és bátorítást kapott. A csapattal átélt közös élmények örökre meghatározták futáshoz fűződő kapcsolatát.

Első 6 órás futását Tatán teljesítette 2014-ben és ezzel párhuzamosan a terepfutás is egyre közelebb került a szívéhez. A távok fokozatos emelésével jutott el egészen a Spartathlon kapujáig, ami élete egyik legmeghatározóbb versenye lesz. A másfél napos embert próbáló viadalon ketten is segítségére lesznek, akik mind fizikailag, mind lelkiekben támogatni fogják.

A CoffeeRUN sportegyesület alapítójáért többen is szurkolnak. Az általa irányított sportegyesület – mely heti rendszerességgel nyújt edzés-és mozgáslehetőséget kezdő és rutinos futóknak egyaránt -, pénteken este 19.00 órától ingyenes szurkolói futórendezvényt indít el Óbuda Fő teréről. A szurkolni és futni vágyó lelkes budapesti közösség 24, 6 km-es távot tesz majd meg a Spartathlon ideje alatt.

Az Óbudai Sport és Szabadidő Kft. szervezésében október 12-én megrendezésre kerülő Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon személyesen is találkozhatsz Évivel, illetve a CoffeeRUN csapatával, akik a szakmai hátterét fogják biztosítani az eseménynek. (https://www.obudasport.hu/rendezvenyek/obudai-terepfuto-es-turafesztival)

Kitartást és sikeres célba érést kívánunk minden magyar ultrafutónak!

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó