Éljünk egészségesen!

Fókuszban az egészség és a sport! Ez volt a mottója a hétvégi egészség és sportnapnak, amelyet az Óbudai Sport Nonprofit Kft. a Boldog Sándor István Parkban rendezett meg.

Célunk, hogy kellemes környezetben, szabadban végezzenek a látogatók sportaktivitást, lehetőleg a szülők gyermekeikkel együtt mozogjanak ez által irányítva a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

Egészségesnek lenni jó, mindenki szeretné, ha azt mondhatná: „én teljesen egészséges vagyok”. De valójában mi is ez a fogalom? Az egészséget meg kell szereznünk vagy már készen kapjuk, csak élnünk kell tudni vele? Tulajdonképpen e három együttesen. Hiszen már gyerekkortól kezdődően érdemes, sőt kell is figyelni arra, hogy rendszeres testmozgást végezzünk.

A Szervezők egész napos programmal várták az érdeklődőket, ahol lehetőségük volt kipróbálni a Chi-kung sportot, a Pilatest, a Zumbát, a családok Fitt Mókázhattak Kozma Zsuzsannával és nem csak a kicsiknek szólóan egy kedves bábjátékot is megnézhettek a kilátogatók.

Köszönhetően a szűrőprogramok rendszeres igénybevételének lehetőségére, egyre többek figyelme irányul a prevenció fontosságára. Sokan érdeklődtek a Szent Margit Rendelőintézet munkatársai által végzett szűrővizsgálatok iránt, amelyek a rutinvizsgálatok mellett, mint vércukor- és koleszterin mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-, pulzusmérés, fókuszáltak a gyermekekkel kilátogatókra is. Számukra lehetőséget biztosítottak gyermekortopédiai vizsgálatra és szaktanácsadásra. Nagyon népszerű volt az anyajegyszűrés az In Body testösszetétel mérés, amelynek során képet kaphatunk testünk fiziológiai állapotáról.

Elfogadta meghívásunkat az Óbudai Kutyás Egyesület is, nagy örömünkre terápiás kutyussal, gyerekeknek szóló játékos tesztfeladatokkal és kreatív foglalkozásokkal várták az érdeklődő gyerekeket, amelyen keresztül bemutatták a hogy mit kell tudni arról mielőtt házi kedvencünket otthonunkba fogadjuk. Beszélgettek a gyerekekkel a felelős állattartásról, Kifestőikből tanulhattak a gyerekek a kutyák testbeszédéről, hogy mit szabad, mit nem szabad és további hasznos dolgokról játékos formában. 

A programot gazdagította az egész napos sportolás, amelyet a park adottságainak megfelelően a kosárlabdázás, a ping pong és a kerékpározás biztosított. Köszönhetően az Óbudai Kaszások, a Treck Se. és a Highlife Sportklub közreműködésének mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabbat. Volt Streetball verseny, családi csapatverseny, pingpongban forgóbajnokság, ahol a részvevők kedves tárgyi emlékekkel térhettek haza.

Óbuda közösségi terei és szabadtéri sportparkjai megannyi lehetőséget kínálnak arra, hogy megtaláljuk a napi, heti testmozgás lehetőségét. Programunk során erre hívtuk fel az óbudai lakosság figyelmét.

A nagy meleg ellenére is sok látogatónk volt. Köszönjük érdeklődésüket. Várjuk Önöket legközelebbi sportrendezvényünkön, 2019. szeptember 14-én, az Óbudai Sportágbörzén. Mit Sportoljon gyermekünk? Merülhet fel minden szülőben iskolai tanévkezdésekor! Kedves Szülők, nálunk megtalálhatják a választ, látogassanak el hozzánk és találkozzanak egy helyen 30-40 kerületi sportegyesülettel.

Tehát ne feledjük: A sok mozgás fontos!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó