Eseménydús hétvége a Gankaku SE-ben

A június 12-13-i hétvége, egyszerre hozott sok izgalmat az Óbudai Gankaku Sportegyesület életébe.

Két hét múlva Csopakon, a Magyar Goju-kai Karate Szövetség központi edzőtáborban készülnek szintet lépni a haladó karatésok. Erre készültek „gőzerővel” az elmúlt hétvégén. A harcművészeti és küzdősport szeminárium lényege, hogy a résztvevők komplexen gyakorolják végig a harcművészet gimnasztikai elemeit, egyéni és páros gyakorlatait, majd leteszteljék, hogy milyen hatással vannak ezek a szabad harcra. A technikákat egymással, kontrollált küzdelemben, az ütések és rúgások erejét zsákon és makiwarán (ütőfa) tesztelték.

A 14 év alatti „kis harcosok”, Margit szigeti szabadtéri edzésen gyakoroltak szüleikkel. „Egészséges életmód, együtt sportoló” program a családi kötelékeket is erősíti.

Mindeközben az egyesület székhelyének lakóközössége, Bánlakyné Moravetz Edit lakótárs kezdeményezésére, „Macikiállítást” szervezett, melyben az egyesület vezetői is segédkeztek. A kiállítás egyik különlegessége, a karatés macik voltak, melynek aktualitása az idei Olimpia, ahol először fog bemutatkozni a Karate!

Ezen a hétvégén zajlott Párizsban az olimpiai kvalifikáció utolsó versenye, melyben hazánk legkiválóbb versenyzői is részt vettek. A Gankaku csapata magyar indulónak szurkoltak, kivált kép két fő Goju-kai Karate stílus „testvérüknek” Molnár Dánielnek és Papp Dorottyának, akiknek csak hajszálon múlott, hogy nem sikerült jegyet váltaniuk Tokióba. A az SE összes sportolója tisztelettel, szeretettel és büszkeséggel gondolnak rájuk!

Az Olimpián pedig szurkoljunk együtt Hárspataki Gábornak (MTK), aki az első magyar karatés aki ilyen magasra jutott!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó