Gankaku Őszi Karate és Életmód Tábor

2020. október 26-30. között került megrendezésre a Gankaku SE hagyományos őszi karate és életmód tábora, a Ceglédfürdői Diáktáborban (Erdei Iskola). Az egyesület legutóbbi közgyűlésén úgy határozott, hogy tevékenységüket – alapszabály szerinti céljaikat – kibővítik, ezért ebben a táborban már az egészséges életmódra való nevelés mellett nagy szerepet kapott az aktív turizmus, valamint a tehetségek kutatása, gondozása. Természetesen a három „út” eredménye ugyanaz: a testben és lélekben egészséges, kiegyensúlyozott, sikeres emberek nevelése. A karate 5 fő eleme: Jellem, Becsület, Akarat, Önuralom, Tisztelet, jól összefoglalja azokat az emberi tulajdonságokat, melyekre a Gankaku csapata elsődlegesen koncentrál.

A szervezők nem feledkeztek meg a biztonságról sem. A résztvevők testhőmérsékletét minden nap ellenőrizték, és odafigyeltek az alapvető higiénián túl a rendszeres fertőtlenítésre. A Gankaku Team Hungary egy csapat ahová tartoznak a különböző korú és szintű sportolók. Családiasan, egymást segítve működik. Most is több apuka és anyuka segítette a gyerekeket. Ennek a csapatmunkának eredményeként a tábor végén 3 fő vizsgázott le: Éliás Dániel 2. tanuló fokozatra, Fehér Milán 4. tanuló fokozatra (7. kyu = sárga öv), valamint a 64 éves (!) Balló Miklós 3. kyu-ra = Barna öv. A három vizsgázó sikeréért együtt dolgozott az egész tábor a kezdő fehérövesektől kezdve, a fekete öves élversenyzőkig. Az eredmény sem maradt el!

A vezetőedzők (Szabó Tünde és Szabó János) kommentje:

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Sportolóink száma közel harmadára csökkent. Nem tudjuk biztosítani az eddig megszokott helyszíneken az edzéseket, mégis azt látjuk, hogy van egy 40 fős csapat, akik ragaszkodnak egyesületünkhöz, ragaszkodnak hozzánk, és ez rendkívül inspiráló! Gyermekek, felnőttek, szülők gyermekeikkel minden nehézséget félretéve ott vannak a foglalkozásokon, mert nekik ez jelenti a stabilitást, ők ezzel vészelik át a jelenlegi helyzetet. Külön öröm, hogy sok szülő, időt energiát nem sajnálva, maximálisan bízva bennünk hozzák gyermekeiket. Ez nagy megtiszteltetés, és nagy felelősség is! A pandémiás helyzet alatt, a nyári és őszi táborokban egyértelműen bebizonyosodott, hogy tanításunk a csapatszellem fontosságáról célt ért. Büszkék vagyunk minden tanítványunkra. Töretlenül dolgozunk, harcolunk tovább értük! A Gankaku mindig megmarad egy csapatnak, „ahová tartozni lehet”."

A Gankaku Őszi Karate és Életmód Tábort Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Piatnik BP Kft. támogatta.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó