108 éve evezünk Óbudán! – Töretlenül a koronavírus után

A koronavírus okozta nehézségek ellenére, a Klub kapuinak újranyitása nevében rendezték meg július 4-én a Római-parti evezés hagyományát őrző Külker Kupát a Külker Evezős Klubban.

A járvány a Klub életére is hatással volt, a szokásos működés hónapokon át szünetelt a megszorítások révén. Azonban a kihívásokkal megküzdve a Klub fokozatosan újra megnyithatta kapuit az evezni vágyóknak. Ezt megünnepelvén július 4-én megrendezésre került a Külker Kupa, amely egyben a Klub születésnapját is jelenti. Idén 108 éve létesítettek vízitelepet a klub mai területén, és 28 éve jött létre a Külker Evezős Klub Mihály Tibor elnök vezetésével. Alázatos és kitartó munkájának köszönhetően a Klub a nehézségeket leküzdve töretlenül működik és várja az evezés szerelmeseit a Római-partra.

A neves ünnepre rendezett Külker Kupára az ország több tájáról érkeztek, hogy megmérkőzzenek a 14 km-es távon. Győrből, Mosonmagyaróvárról és Csepelről is rajthoz álltak evezősök a Külker versenyzői ellen, így közel húsz hajóegység, és ötven fő vett részt a versenyen egy-, két-, és négypárevezős, valamint túrahajókban.

A futamok után szerény, visszafogott ünnepség keretében lecserélésre került a csónakház falán a tábla, amely büszkén jelzi a Római-parti járókelőknek, hogy töretlen lelkesedéssel immár „108 éve evezünk Óbudán!”. A versenyen és az ünnepségen jelen voltak, és a díjakat átadták Burján Ferenc és Béres András alpolgármester urak.

Négyes:

  1. hely: Fodor Boldizsár, Preil Béla, Császi Dorottya, Győrössy Csaba
  2. hely: Gál Nándor, Kertész Keve, Fodor István, Tóth Benedek

Kettes:

  1. hely: Fehér András, Szabados Miklós
  2. hely: Falusi Zsófia, Kerékgyártó Réka

Egyes:

  1. hely: Varga István
  2. hely: Jelinek Gábor
  3. hely: Kósa Endre

Kiel:

  1. hely: Vass Andrea Anna, Zsupanek Vilmos, Varga Veronika (k)
  2. hely: Márkus Ferenc, Márkus Miklós, Mucsi Veronika (k)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó