Óbudai Sikerek a Goju-kai Európa Bajnokságon!
Ismét Magyarország lett a legeredményesebb a Goju-kai Európa Bajnokságon: 20 arany, 13 ezüst 16 bronz éremmel! A 4 évente megrendezésre kerülő karate stílus versenyen az Óbudai székhelyű Gankaku Sportegyesület versenyzői 3 arany, 3 ezüst, és 3 bronzéremmel járultak hozzá az eredményhez.

 A 75 kg férfi küzdelmek döntőjében 2 született Óbudai fiú küzdött meg az EB címért: Szabó Levente és Krammer Krisztián, elérve a két legjobb eredményt a kategóriában. 4 éve mindketten Európa Bajnokok voltak kadet korosztályban, különböző súlycsoportokban. Most Levente állhatott a dobogó legfelső fokára, de Krisztián sem maradt arany érem nélkül, mivel részese volt a Magyar Kumite Csapat, jól megérdemelt győzelmének. A két küzdő kiegészülve Zeke Dávid kata versenyzővel III. helyezettek lettek „Csapat Kata” (formagyakorlat) versenyszámban. Dávid egyéniben II. helyezést ért el (ahogy 2 évvel ezelőtt, a stílus Kanadában megrendezett Világbajnokságán is!). Szabó Petrának felnőtt női csapat kumitében (küzdelem) sikerült ezüstérmet szereznie, ami mellett III. helyezést ért el egyéniben. A most debütáló gyermek csapat is remekül szerepelt. Óvári Miklós a 10 évesek között, Miklós-Kokor Alex Balázs és Kővári Dávid a 9 évesek között értek el V. helyezést Katában. Kővári Dávid a vártnál is jobb teljesítményt hozva dobogós, III. helyezett lett küzdelemben. Szabó János, a Gankaku SE vezetőedzője, veterán 40-50 év közöttiek formagyakorlat versenyszámot megnyerve mutatott jó példát a feltörekvő tehetségeknek.

A verseny után megrendezett nemzetközi edzőtáborban Sárközy Miklós 1. dan övfokozatot ért el, valamint hazánkban a Goju-kai Karate-do gyakorlói közül elsőként teljesítette a 30 ellenfeles küzdelmet (30*2 perc, pihenő idő nélkül, váltott ellenfelekkel!)

Az egyesület „motorja” a maguk is eredményes versenyzői múlttal rendelkező edzőpáros: Szabó János (5. dan) és Szabó Tünde (3. dan). Elmondásuk szerint nagyon büszkék a versenyen elért eredményekre, de számunkra még ennél is nagyobb öröm, hogy a tanévben két sportolójuk is (Krammer Krisztián és Szabó Petra) elnyerte a „Magyarország Jó Tanulója Jó Sportolója” címet, valamint hogy négy sportolójukat vették fel felsőoktatási intézményekbe:

  • Sárközy Miklós (1. dan, edző): Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
  • Szabó Petra (1. kyu, versenyző): Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
  • Simonfi József (4. Kyu, edző): Óbudai Egyetem
  • Szabó Renáta (6. Kyu, sportoló): Pázmány Péter Egyetem

 

Kiemelt helyet képvisel egyesület életében az „Egészséges Életmód Együtt Sportoló Család” projekt, amire az edzőpáros igyekszik jó példával elöl járni. Az egyik Európa Bajnok, Szabó Levente, édes gyermekük, aki már az edzések tartásában is segíti szüleit. Természetesen csak kevesen akarnak versenyzők lenni, így a Gankaku SE is elsősorban a tömegsportot preferálja. A program nagymértékben hozzájárul a családi kötelékek erősítéséhez! Gankaku Sportegyesület küldetése, hogy felkeltse az egészséges, aktív mozgással teli életmód iránti igényt gyermekekben, felnőttekben, CSALÁDOKBAN. Ezt a TEST nevelésén, a LÉLEK erősítésén, a SZELLEM fejlesztésén, illetve ezek harmóniájának megteremtésén keresztül érik el.

 

Az egyesület fejlődésében együttműködő partnerek: Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata, a Supratrend Kft., Mobile Autó Service Kft, valamint Bársony Zsuzsa gyógytornász, Balló Miklós masszőr, Koszta Ágnes dietetikus, és természetesen a sportolók szülei. A sportolók segítője lett a Ghost Fitness terem, ahol a versenyzők speciális felkészülése zajlik!

A Gankaku Sportegyesület 2019 szeptemberétől Óbudán már 4 helyszínen várja az érdeklődőket:

  • Óbudai Harrer Pál Általános Iskola
  • Első Óbudai Általános Iskola
  • Óbudai Nagy László Általános Iskola – Zápor utcai tagintézmény
  • Kerék Általános Iskola és Gimnázium

 

www.gankaku.hu

@gankakuteam

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó