Sikeresen szerepelt a Gankaku a Magyar Karate Bajnokságon
2019 május 25-26-án, az Újpesti Jégcsarnokban került megrendezésre az olimpiai sportkarate (WKF) hivatalos Magyar Bajnoksága. Az eseményre rekord létszámú, több mint 1000 nevezés érkezett! Az Óbudai székhelyű Gankaku Sportegyesületet 4 fő képviselte, akik 5 kategóriában indultak, 5 dobogós helyezést elérve. Az egyesület ezzel a minimálisnak számító induló létszámmal, 42 csapatból az éremtábla 19. a ponttábla 11. helyén végzett!

A Gankaku SE fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy „kis” egyesületként olyan professzionális felkészülési lehetőségeket biztosítsanak versenyzőinek, mint az ismert, évszázados hagyományokkal rendelkező nagy egyesületek. Az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában lévő központjukban tatamival fedett teremben gyakorolnak, valamint a Ghost Fitness terem sportbaráti pozitív hozzáállásának köszönhetően, reggeli órákban is ideális körülmények között készülnek a versenyzők. A vezetőedzők és edzők folyamatosan képzik magukat harcművészetből és általános sporttudományokból egyaránt.

Ennek a kitartó, folyamatos fejlődésnek lett az eredménye, hogy az idei Karate Magyar Bajnokságon minden indulójuk, minden versenyszámban dobogóra állhatott!

Zeke Dávid, kadet kata = 2. hely

Krammer Krisztián, U21 kumite -75kg = 2. hely

Szabó Petra, U21 kumite -61kg = 3. hely

Szabó Petra, felnőtt női kumite -61kg = 3. hely

Óvári Miklós Csanád, U10 haladó kata = 3. Hely

Szabó Petrának köszönhetően, a Gankaku SE-nek meglett az első felnőtt Magyar Bajnoki érme is, amivel eddig csak a 2 vezetőedző büszkélkedhetett! Krisztián és Petra (Dávid is) kicsi gyermekkoruk óta járják a karate rögös útját, és felnőttként is az aktív életmód mellett döntöttek. Munkásságuk, kitartásuk példaértékű az őket követő generációknak!

A versenysport mellett a Gankaku Sportegyesület kiemelt figyelmet fordít a tömegsportra. Az edzéseket 5-65 éves korig, lányok-fiúk, nők-férfiak vegyesen látogatják. A gyermekükkel együtt sportoló szülőket jelentős kedvezményekkel csábítják be termeikbe, és nevelik őket az aktív életmódra. „AeroKarate” edzéseiken általános kondicionáló tornával várják az arra érdeklődőket.

 

Kiemelt támogatójuk Budapest III. kerület Óbuda Békásmegyer Önkormányzata, illetve pályázati úton, Budapest Főváros Önkormányzata. Gratulálunk a versenyzőknek! További sok sikert kívánunk nekik és az egyesület minden sportolójának!

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó