Tippek a téli futáshoz

A "Tippek Salomon versenyzőinktől" - sorozat aktuális részében, még mindig a téli futással kapcsolatban az óbudai CoffeeRUN Sportegyesület elnöke Momma, Mlecsenkov Évi tanácsai jönnek a téli TEREPfutással kapcsolatban:

"TÉLEN IS TEREPFUTÁS??? NANÁÁÁÁ!!!

Beköszöntött a tél és a terepfutóknak eszük ágában sincsen szögre akasztani a cipőjüket. SŐT!
Ha betartasz néhány alapszabályt, akkor a téli zimankóban is ugyanúgy gyűjtheted a terepkilométereidet, mint az év melegebb napjain.

  1. Öltözz rétegesen, a technikai ruházat jó barát Örök érvényű igazság, hogyha egy picit fázol mielőtt elindulsz futni, akkor vagy jól felöltözve
  2. Sál, sapka , kesztyű elengedhetetlen kelléke a téli futásoknak
  3. Ne ácsorogj a hidegben, maradj mindig mozgásban
  4. Ha van rá lehetőség, akkor ajtótól – ajtóig fuss, ha nincsen, akkor szerelkezz fel váltóruhával és a futás végeztével, azonnal öltözz száraz ruhába
  5. Frissíts ugyanúgy, mint jó időben. Azért, mert repkednek a mínuszok még ugyanúgy izzadsz
  6. Válassz a terephez megfelelő futócipőt! Szerencsére van miből válogatni, így a legszélsőségesebb terepre is találhatsz magadnak terepfutó cipőt. 
  7. Együtt könnyebb! Beszéljetek meg közös futásokat a hasonló edzettségi szintű ismerőseitekkel és máris könnyebb lesz elindulni.
  8. …és hogy egy kicsit haza is beszéljek, csatlakozzatok egy közösségi futáshoz, ahol azon felül, hogy jó társaságban futhattok, még újabb és újabb erdei ösvényeket is megismerhettek.

A porcukorral meghintett téli erdő amellett, hogy varázslatosan szép, még kiválóan alkalmas cipőtisztításra IS! Ha lehullott a hó, akkor vedd fel a legszutykosabb cipellődet és irány a hegy! Csak benyomod a „terepfutás hóban” programot és pikkpakk tiszta lesz a cipőd."

(forrás: Miénk a terep)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó