Társastánc tanfolyamok a Casablanca Táncklub szervezésében

A Casablanca Táncklub megálmodója, alapítója és tánctanára Bánkúti Ágnes, a táncklub 1999-es megalapítása óta több ezer embernek adta át a társastánc szeretetét. Közülük sokan azóta is visszajárnak a klub táncos összejöveteleire és táboraiba. Csatlakozz hozzánk Te is, hiszen a vidám és lelkes táncosokból álló klub tagjaként feledhetetlen tánctanulásban lesz részed! Pár nélkül is várunk minden gyermek, felnőtt és szenior korosztályú érdeklődőt, még akkor is, ha úgy érzi két ballába van, hiszen mindenki így gondolja az elején, de az első néhány táncórán kiderül, hogy téved.

A kezdő tanfolyamok időpontjai és helyszínei a www.casablanca-tancklub.hu oldalon megtekinthetők.

Mi is az a társastánc?

Egy olyan sportág, ami művészet is egyben. Az alapműveltség elengedhetetlen része a tánc és persze a zene ismerete. A Társastánc kettő az egyben, ráadásul illem és viselkedéskultúra is társul hozzá.

Milyen táncok tartoznak a társastáncokhoz?

A latin-amerikai, a standard és a divattáncok összefoglaló neve a Társastánc, melyeket többnyire párban táncolnak. A vérpezsdítő latin zenékre táncolt samba, a pajkos cha-cha-cha sokak számára ismerős, ugyanakkor az andalító rumba a temperamentumos jive és a ma már legkevésbé ismert, bikaviadalokat idéző paso doble is a latin táncokhoz tartozik.

A standard táncok közül az angol és bécsi keringőt rendszeresen táncolják a szalagavatókon, esküvőkön, de a tüzes tangó, az elegáns slowfox és a dinamikus quickstep is a standard csoportba tartozik. A divattánc kategóriába sorolható minden más, például a salsa és elődje a mambó, valamint a rock&roll és a merenge is.

Kinek ajánlott?

A társastánc korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlott.

A fiatalok koncentrációképességét javítja, ezáltal jobb tanulási eredményeket érhetnek el az iskolában. Magabiztos kisugárzásra, önbizalomra tehetnek szert általa, ami a mindennapi életben hasznukra válik. Középiskolás korban a társastánc segíti a másik nemmel kapcsolatos gátlások feloldását, viselkedési mintát ad. A tánc hatására a testtartás, az izomzat jó irányba változik, hiszen a tánc minden izmot átmozgat, erősít. A táncosok megtanulnak közösségbe beilleszkedni, csapattaggá válni, fejlődik a ritmus érzékük és megismerik a klasszikus zenéket is.

Elkezdeni sosem késő, nem kell hozzá előképzettség, felnőtt és szenior korban is növeli a fizikai állóképességet, csökkenti a stresszt, boldogsághormonokat szabadít fel és észrevétlenül megteremti a test és a lélek harmóniáját.

„Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz.” (Wayne Dyer)

Gyere, és érezd magad jól Velünk, a Casablanca Táncklubban!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó