Magyar csapat nyerte 2018-ban az U 13-as Osztrák Baseball Bajnokságot
Nem kevesebbel büszkélkedhet a Jánossomorja Rascals-Óbuda Gladiátors egyesített csapata, amelynek válogatott kerettagjai az Óbudai Brick Factory játékosai is, minthogy először bitorolták el az Osztrák bajnoki címet.

A tavalyi esztendőben is a legjobb négy közé kerülő csapat esélyes volt akár a bajnoki cím megszerzésére, de akkor még bronz éremmel kellett megelégedniük. Az idei évben egyértelmű célkitűzés a végső győzelem volt és ennek megfelelően készültek fel a mérkőzésekre. A sikeres EB szereplés és az arra való felkészülés, nagyban hozzájárult a végeredményhez.

Az alapszakaszban elsőként kerültek a legjobb négy közé, ahol jól kirajzolódott a dobóik minőségi fölénye, és a beütött pontok tekintetében is az élen jártak. A Final Four-nak 2018.09.15-én a Freudenau-i pálya adott otthont. A döntőbe jutásért a Traiskirchen Grasshoppers csapatával kerültek össze. A csapatnak kockáztatnia kellett, mert Fekete Jankát és Morua Martint dobóként a döntőre tartogatták.

A mérkőzést Morua Márkóval kezdték, aki kiváló dobó teljesítményt, majd Fehér Kornél hozta az elvárt eredményt. Végül szoros csatában Fekete Dávid egy szép mozdulattal a döntöbe ütötte a csapatot (6-5).A másik elődöntőt a Wiener Naustadt Ducks és a Vienna Wanderers  játszották ahol a Ducks kerekedett felül.

A 4 órás pihenő után a döntő délután 16.00-kor kezdődött, ami a kicsit megfáradt csapatnak nem volt egyszerű. A korán reggel induló Budapesti srácokon már látszódtak a fáradtság jelei.

Döntő:

Kezdő dobójuk Fekete Janka, aki az elődöntőben is remekül teljesített várakozáson felül zárta le az első játékrészt kapott pont nélkül. Támadásban is magasra tette a lécet, első ütéshez állásánál haza futást ütött. Jankát két inning után Morua Martin váltotta dobóként. A korábbi meccsek tapasztalatai alapján ennek láthatóan nem örült az ellenfél. Martin esélyt sem adva az ellenfél csapatának, végig kezében tartotta a mérkőzést és kapott pont nélkül, 4 inning alatt 9 strike outtal fejezte be a meccset.

Az ütésben is magabiztosan szereplő csapatunk 6-2-re legyőzte a tavalyi bajnokot és ezzel először magyar csapatként megnyerte az osztrák döntőt. Gratulálunk a csapattagoknak!

Edzők: Morua Roberto, Fekete Balázs, Fekete Csaba

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó