BEMUTATKOZUNK

Tisztelt Óbudai és Békásmegyeri Polgárok!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kiemelt helyen kezeli a sportot, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy létrehozta az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-t. Központi feladatunknak tarjuk a tudatos testmozgás, és ezzel a betegség megelőzés kiemelkedő szerepének tudatosítását, a diák és a lakossági sportigény  fellendítését, a sportélet felpezsdítését, mindemellett szeretnénk VB és Olimpiai bajnokainkat példaértékként állítani a kerületi lakosok illetve magunk elé. Aktuális kerületi sporthíreink a www.obudasport.hu weboldalon és facebook oldalunkon frissülnek, továbbá 10.000 egyént megszólító, havi sport hírlevelünk bejárja a kerületet. Ha az aktív sportolás mellett, sportszakelméleti előadásokat szeretne hallgatni, keresse az Óbudai Sportakadémia előadásait honlapunkon. Összefogjuk a kerületünkben működő összes aktív működő sportegyesületet (70), diák sportegyesületet (DSE) és iskolai sportkört (ISK) ezen felül számos sportingatlan bérlési lehetőségeiről tájékozódhatnak, mind sportolási lehetőség, mind egész napos rendezvény igénybevétele céljából. Az ingyenes sportolási lehetőségeket is igyekszünk összegyűjteni és közzétenni, hogy a mozgásnak ne az anyagiak szabjanak határt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2012-ben az Óbudai Sport Nonprofit Kft. szervezésében elindította az Óbudai Olimpia névre keresztelt szabadidős sportrendezvény sorozatát, melynek célja az volt, hogy felhívja a III. kerületi lakosság figyelmét a Londoni Olimpiára és a hozzá kapcsolódó eszmékre, mint sportszerűség, egészséges életvitel, összetartás, közösség építés. A nagyarányú résztvevő létszám (5000 fő) arra ösztönözte a III. kerületi önkormányzatot, hogy 2013-ban is folytassa sportrendezvény sorozatát, így került lebonyolításra a “Mozdulj rá!” program, mely már 8000 főt mozdított kis és mozgatott meg. Ezek után nem kérdés, hogy 2014-ben folytatódik az óbudai mozgás hadjárat az óbudai lakosok számára. A tervezett rendezvénysorozat méltó folytatása a népszerű és sikerrel zárult Óbudai Olimpiának és a “Mozdulj rá! eseménysorozatnak.

“Szabadidő, szeretem!” jelmondattal, 2014. március 8-án, a Kerék Általános Iskola és Gimnázium csarnokában tartott Nőnapi Fitnesz Nappal veszi kezdetét a sportsorozat. A rendezvényt követően további négy sporteseményt (futóverseny, kerékpáros tavasznyitó ünnepély, vizes sportnap, természetjáró és teljesítménytúra) szervezünk 2014 októberéig.

 Az Óbuda Sportolója Díjjal és a Hidegkuti Nándor Emlékplakettel, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kiemelkedő III. kerületi sportolóit tünteti ki. Az Óbuda Sportolója Díjat (150e Ft) annak a két (egy női és egy férfi) kerületi lakosú, vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolónak ítéli oda a képviselő-testület a sportkérdésekben illetékes szakbizottság javaslatára, akik olimpiai, valamint paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő eredményt értek el. A sportért felelős szakbizottság által második (100 e Ft), illetve harmadik (50 e FT) helyre sorolt sportoló (egy-egy női és egy-egy férfi) részére Emléklap adományozható. A kerület sportjáért, hírnevéért végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként  pedig Hidegkuti Nándor Emlékplakettet (500 e Ft) adományoz a képviselő-testület.

Óbuda-Békásmegyer területén négy műfüves sportpályát, két strandröplabda pályát, egy strandot és télen 3 ingyenes korcsolyapályát is üzemeltetünk, továbbá több éve vezetjük a 6 salakos teniszpályával rendelkező Óbudai Tenisz Klubot.

A III. kerületi diákolimpia szervezésében és felügyeletében is részt vállalunk, mely versenyeket (asztalitenisz, atlétika, judo, kézilabda, strand kézilabda és szivacskézilabda, kosárlabda, labdarúgás, mezei-cross futás, röplabda és strandröplabda, sakk, torna, vívás és úszás) egy tanév során átlagosan 4200 gyermek teljesíti.

Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. a Balaton partjától mindössze 800 méterre fekvő üdülő parkjában Balatonszabadi-Sóstón mintegy 400 férőhellyel várja a pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágyókat. A parkban található sportpályáinkon (foci-, kosár-, strandröplabda pálya, kültéri fitneszpark) gyerekek és felnőttek egyaránt hódolhatnak sport iránti szenvedélyüknek, a kirándulni vágyók kerékpárt is bérelhetnek. A vendégek rendelkezésére áll továbbá a hatalmas udvar, játszótér, zárt parkoló, kijelölt tűzrakó hely. Munkahelyi tréningekhez, előadásokhoz, csoport foglalkozásokhoz, esetleg rossz idő esetén három zárt foglalkoztató helyiséget és egy fedett teraszt tudunk biztosítani az ide érkezőknek. Parkunk ideális helyet kínál ifjúsági táborok, edzőtáborok, csapatépítő tréningek megrendezésére, illetve üdülőknek, családoknak.

Nagy hangsúlyt fektetünk a Nyári Önkormányzati Gyermektáborok (Laborc utcai Nyári Napközis Tábor, Kiserdei Nyári Napközis Tábor, Sóstói Nyári Tábor) lebonyolítására és a sport, egészségmegőrzés, környezetvédelem és a tudatos táplálkozás kiemelt helyen szerepeltetésére. A tábori büfék választékát az egészséges táplálkozás érdekében korlátozzuk, pl. a chips-et nem engedélyezzük, ellenben friss gyümölcs és cerbona szelet mindig megtalálható a polcokon. Alkalmanként védőnőkkel készítenek egészséges ételeket a gyerekek játékos formában. Az aktív forgórendszer szerű sportfoglalkozások lebonyolításában a soron támogatott sportegyesületek és a Testnevelési Egyetem szakmai gyakorlaton lévő hallgatói segítenek.

Több, mások által kezdeményezett sportrendezvény lebonyolításában és szervezésében együttműködünk, ilyen példának okán a minden évben megrendezésre kerülő Óbudai Idősek Sportnapja vagy az Óbuda Vízre Száll Dunai-parti sportnap, de több kerületünkben megvalósuló országos verseny megvalósulását is segítettük már (akrobatikus torna, vívás).

Az önkormányzat a szabadtéri fitneszparkokat (12) azzal a céllal építette meg, hogy az idősebbek, akiknek kevesebb lehetőségük van átmozgatni izmaikat,  ízületeiket, megtehessék ezt ingyen a jó levegőn. A parkok helyének kijelölésekor fontos szempont volt, hogy a tőszomszédságában, vagy néhány méter távolságban játszótér vagy egyéb pihenésre szórakozásra alkalmas terület legyen. Így biztosítva lehetőséget az aktív pihenésre a család több generációjának egy időben.

A Berguson Kerékpárüzlet és Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata a polgárainak munkába való eljutásának megkönnyítése, ezzel kapcsolatosan egészségük megőrzése, a gépjárműforgalom csökkentése, a kerékpározás népszerűsítése céljából üzemelteti a kerület kerékpárkölcsönzőjét. Lehetőséget kíván nyújtani minden olyan kerületi polgár számára, akiknek fontos saját, mind környezete egészségének megőrzése.

A Vörösvári úti Rendelőintézetben térítésmentes sportorvosi rendelés indult 2011. február közepétől. A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a sportolók egészségének védelme. Ezen vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet sportegészségügyi szakrendelésének, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózatnak a sportorvosai végzik.

Kellemes időtöltést és sportolást kívánunk, üdvözlettel:
Óbudai Sport Nonprofit Kft. csapata

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.